Novogradiški laburisti danas su građanima predstavili svoje europarlamentarce, nositelja liste Nikolu Vuljanića i Dinu Domijan, četvrtu na listi za EU parlament, jednu od 6 žena na listi laburista.

– Laburisti su lijevo od kapitala, zalažemo se za pravedniju raspodjelu društvenog bogatstva, nasuprot SDP-u koji je izgubio svoju socijalnu komponentu, kaže Dina Domijan, kandidatkinja za EU parlament iz Crikvenice.

– Kako je to rekao Milanović, SDP je jedna moderna liberalna stranka koja se ponaša liberalno, i u ekonomskom i socijalnom smislu. Mi se ne sramimo reći da smo lijevo i da zastupamo interese onih koji žive od svog rada, koji loše žive od svog rada, one  koji su ostali bez posla a trebali bi imati posao, one koji su radili a ne mogu živjeti od svoje mirovine – to je danas većina stanovništva Hrvatske, kaže Vuljanić.

Ulaskom u EU parlament, što predviđaju sve predizborne ankete, laburiste čeka teški posao  zastupanja prava radnika. – Europska unija se sve više profilira kao unija Europskih banaka, što je loše  i za Europljane a ne samo za Hrvatsku, to je loše od Cipra do Sjevernog pola. Mi želimo taj smjer preokrenuti u korist građana. Zbog njih postoji EU a ne zbog banaka – što se mene tiče banke slobodno mogu bankrotirati kao na Islandu jer njihov umjetni kapital zapravo ne treba nikome. Potrebno je samo reći: Car je gol, kaže Vuljanić.

– Jedina alternativa za koju građani trebaju glasovati je da glasuju za sebe.  Oni koji žele glasovati za HDZ neka to učine, divim se njihovom povjerenju nakon svih pljački; oni kojima je dobro i misle da nam je sve bolje i bolje neka glasuju za SDP; oni koji nisu ni  jedno ni drugo neka dobro razmisle. Postoji i treća opcija, poručuje Vuljanić.

Autor: S.R.

Komentari
Prethodni članakINTERVJU: Domagoj Margetić – borba za egzistenciju (audio)
Sljedeći članakPočeo besplatni tečaj engleskog jezika