Jučer je u velikoj svečanoj dvorani „Kruna“ u Novoj Gradiški održana svečanost dodjele diploma maturantima Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška.

Emotivno i dirljivo oprostila se generacija 2019/20. od svojih učitelja s kojima su dijelili i dobro i loše kroz ove četiri godine školovanja, učitelja u kojima su imali potporu i koji su vjerovali u njih i kada su sami učenici gubili vjeru.

U ime svih djelatnika škole, od maturanata se oprostila ravnateljica Sanja Müller-Zoričić koja ih je podsjetila na zajedničke godine u kojima su profesori sa svojim učenicima zajedno prolazili kroz uspone i padove, proživljavali radosti i tuge, stjecali nova iskustva i znanja.

-„Za početak maturanti iskrene čestitke svima. Večeras smo ispunjeni i radošću i tugom, vaše srednjoškolsko obrazovanje priveli ste kraju. Posljednje 4 godine naša škola bila je vaš drugi dom i evo baš u ovoj vašoj zadnjoj godini naši hodnici i razredi zadnjih dana bili su tužni i prazni, a u isto vrijeme, da su normalne okolnosti prštali bi od vašeg veselja, pjesme i smijeha. Opraštali ste se od vaših razrednika, nastavnika i svojih kolega. Vaš završetak školovanja sasvim je drugačiji od svih do sada. Vi ste generacija koja je svoje školovanje završila kod kuće kroz online nastavu, zovu vas negdje i korona generacija. Možda jednom kad budete pričali o tome, budete ponosni na taj podatak, jer vi ste ti koji ste prvi odradili online nastavu. Uz pomoć vaših roditelja, vaši su nastavnici u vama budili odgovornost, hrabrost, upornost i snagu, hvala im na tome. Zajedno ste učili i usvajali nove spoznaje i vještine i svakim danom postajali sve bolji. Odrasli ste u mlade i zrele ljude. Znam da vam nije bilo lako, ali kao na svakom rastanku nadam se da će vam u uspomeni ostati lijepi dani. Uskoro ćete postati čvrsti stupovi našeg društva. Nikad ne zaboravite tko ste, što ste i odakle dolazite, jer vi ste budućnost ove naše lijepe Nove Gradiške. U životu nek vas prate zdravlje, sreća, uspjeh, ljubav i snaga, sretno svima.“ – Müller-Zoričić

Prigodnim govorom i s puno emocija od svojih, sada već bivših učenika, opraštali su se razrednici svih 4. razreda Elektrotehničke i ekonomske škole. Prisjećajući se svih lijepih, sretnih, ali i tužnih trenutaka, svojim učenicima zaželili su sreću u budućnosti. Svečana dvorana „Kruna“ sinoć je bila ispunjena posebnim emocijama, a ni učenici nisu ostali dužni svojim profesorima i profesoricama, kojima su za oproštaj priredili emotivan govor.

Treba istaknuti i da je ravnateljica Sanja Müller-Zoričić uručila simbolične nagrade učenicima koji su se tijekom svih četiriju godina obrazovanja istaknuli odličnim uspjehom i uzornim vladanjem, a to su: učenik 4.e Mateo Elbetović, učenik 4.g Filip Wirth, učenica 4.g Martina Štefanac, učenica 4.k Kristina Rimac i učenica 4.k Klara Brlić.

Ova generacija maturanata ostat će upamćena kao prva koja je svoje srednjoškolsko obrazovanje završila kroz online nastavu. Kriza s pandemijom Covida-19 utjecala je na ove vrijedne učenike, oduzela im onaj završni, po mnogima i najslađi dio srednjoškolskog školovanja. Ipak, pokazali su da se i u takvoj situaciji znaju i mogu nositi s iznenađenjima koja im život priredi. Na kraju, generacija 2019/20 se na dostojanstven i svečan način oprostila od Elektrotehničke i ekonomske škole, od svih svojih profesora s kojima su proveli 4 godine života, koje će im zauvijek ostati u posebnom sjećanju.

Lijepim željama pridružujemo se i mi, od srca im želimo da uspješno polože državnu maturu, da “upadnu” na fakultete i veleučilišta koja žele, a puno uspjeha i svim onima koji odluče potražiti posao ili možda jednog dana postati poduzetnici i obrtnici. Maturanti sretno i uživajte u životu.

Komentari
Prethodni članakUspomene radi: ”Nađemo se kod sata” u našem gradu više ne vrijedi!
Sljedeći članakNovogradiščani obilježili blagdan Tijelova / foto