U sklopu Mjeseca Hrvatske Knjige, Gradsku Knjižnicu posjetio je poznati Vrgorčanin, Dražen Markotić Vega, koji je predstavio svoju četvrtu knjigu pod nazivom “Na vrh gore Park”.

Knjiga je to koja sjedinjuje mitove iz starih vremena, povijesne trenutke i autorovu fikciju iz njegovog rodnog kraja, Vrgorca. Kroz knjigu se isprepliću priče tri različita naroda, s različitim karakternim osobinama, što u konačnici dovodi do niza izazova i problema. Čitatelji su brzo prepoznali da ova knjiga ne predstavlja samo imaginarni svijet, već da se kroz nju ogleda i stvarno stanje na našoj planeti. Markotić vješto prikazuje razliku između dobra i zla, potičući čitatelje na razmišljanje o prirodi ljudske suštine i društva u kojem živimo.

„Ova knjiga veliča prirodu, iskrenost, borbu za istinu. Vraća u neke dijelove života  kada su nam misli nicale mnogo bliže vlastitoj sreći i svega onog što nas je okruživalo. “ – kaže Vega.

Dražen Markotić, inače je rođeni je Vrgorčanin, svestrani umjetnik koji se nakon dvadesetak godina glazbene karijere (Dražen Vega band) odlučio pred širom publikom okušati i u književnom stvaralaštvu, što se pokazalo kao dobra odluka. Osim glazbom i književnošću, bavi se i pirografijom te od drveta izrađuje razne predmete.

Zamišljen kao opušteno druženje s autorom, ovaj susret potaknuo je mnoga pitanja koja se tiču, ne samo knjige nego i života općenito, povijesti, politike i slobode.

Susret je održan u organizaciji Gradske knjižnice Nova Gradiška i Klub Fantasy NG, moderatorica susreta bila je Martina Piccolo.

Komentari
Prethodni članakHrvatska među prvima provodi Nacionalni program ranog otkrivanja raka prostate
Sljedeći članakBogoslov Antun Stipić iz Vrbja u Rimu postavljen u službu akolita