Kako uspješno nastaviti tradiciju i privući brojne goste i ove su godine uspješno pokazali Davorci na još jednim „Ribarskim večerima“, manifestaciji koja je odavno prešla granice Brodsko posavske županije.

Najbolji dokaz toj tvrdnji je nekoliko tisuća posjetitelja koji su i sinoć četrnaestu godinu za redom stigli na još jedne „Ribarske večeri“ koje sve ove godine pripremaju članovi Kulturno umjetničkog društva „Matija Antun Relković“ uz pomoć Općine Davor i gotovo svih žitelja ovog živopisnog slavonskog mjesta.

Miris pečenog šarana na rašljama, fiš paprikaša i brojnih drugih specijaliteta, domaće pite i kolači sinoć su doslovce „mamili“ brojne goste koji su odlučili ove tople kolovoške večeri provesti u dobrom društvu i raspoloženju te uz ukusan zalogaj.

Naravno, da ni ovoga puta nisu izostali tamburaši i pjesma za srce i dušu legendarnog tamburaškog sastava „Gazde“, potpomognutog domaćim snagama. Sve ono što davoračke žene rade i stvaraju prezentirali su i na prigodnoj izložbi rukotvorina, a svoje proizvode gostima i putnicima namjernicima ponudila i brojna obiteljska poljoprivedna gospodarstva i proizvođači autohtonih suvenira i rukotvorina. Zaplovila je i ove godine čuvena davoračka lađa te postignut cilj koji su organizatori htjeli postići – okupiti ljude, zabaviti se, nastaviti tradiciju.

–          Prije četrnaest godina odvažili smo se pokrenuti nešto novo, privući posjetitelje, oživjeti mjesto u ovim ljetnim mjesecima. Naravno da nismo znali što nas čeka, pa smo pripremili oko 500 kilograma ribe. Ostali smo iznenađeni odazivom posjetitelja i to nam je bila „prva lekcija“ kako ići dalje. S godinama smo već stekli rutinu, stoga smo i ove godine pripremili oko dvije tone ribe za naše drage goste – ističu vrijedne domaćice, članice Kulturno umjetničkog društva „Matija Antun Relković“.

–          Naravno, da nam nije teško. Nadamo se da će se naši gosti ugodno osjećati u našem mjestu i da će im „Ribarske večeri“ ostati u sjećanju. Dogodine, zna se, idemo dalje – dodaju.

Davoračke „Ribarske večeri“ nastavljaju se i večeras, stoga, ako ste za dobro društvo, ukusan zalogaj i pravu feštu svakako ih posjetite.

Autor: Sanja Bukvić

 

Komentari
Prethodni članak‘Koliko konje voliš toliko ti duša vrijedi’
Sljedeći članakSjećanje na Stjepana Radića