Nova Gradiška će danas biti domaćin još jednog vrijednog događanja. Pod nazivom „Regionalni dani EU fondova” danas će se progovoriti o brojnim mogućnostima korištenja fondova Europske unije kroz izlaganja brojnih stručnjaka iz ovog područja.

Manifestacija će se održati u Pučkom otvorenom učilištu „Matija Antun Relković”, a očekuju se brojni gosti, predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Progovorit će se o mogućnostima razvoja Nove Gradiške kroz fondove Europske unije, mjerama ruralnog razvoja i postupku prijave na natječaj. Svi zainteresirani moći će dobiti i informacije o aktualnim mjerama i procesu ispunjavanja projektne prijave putem AGRONET aplikacije.

Nakon Drugog gospodarskog foruma kojemu je također bio domaćin Grad Nova Gradiška, još jedan je ovo način upoznavanja cjelokupne javnosti s mogućnostima financiranja projekata putem EU fondova i pružanja smjernica zainteresiranim pojedincima o tome gdje mogu pronaći potrebne informacije i osnovno znanje kako bi se odvažili prijaviti svoje projektne ideje i iskoristili sredstva koja su im na raspolaganju.

Podsjetimo, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“ sa svrhom informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije.

Na brojnim događajima, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost bit će informirana o mogućnostima financiranja iz europskih strukturnih i investicijskih fondova te će imati priliku iz prve ruke saznati više o dosadašnjim postignućima i rezultatima korištenja EU fondova.

Komentari
Prethodni članakPOUMAR otvara izložbu TERPSIHORE
Sljedeći članakPripreme za obilježavanje VRO “Bljesak” u punom jeku