Danas je Svjetski dan radija.

Na 36. sjednici Opće skupštine UNESCO je proglasio 13. veljače kao datum kojim se obilježava Svjetski dan radija. Datum 13. veljače odabran je u znak sjećanja na 1946. godinu kada je osnovan radio Ujedinjenih naroda.

Cilj Svjetskog dana radija, podizanje je svijesti u javnosti i medijima o samoj vrijednost radija, poboljšanju međunarodne suradnje te osiguranja pristupa informacijama putem radija.

Radio je bio i ostao najvažniji i najdostupniji medij koji dopire do najvećeg broja stanovništva.

Slučajno ili ne, 13. veljače 2012. godine, na Svjetski dan radija napustio nas je naš kolega i prijatelj, radijski tehničar, glazbeni urednik, a potom i direktor Rajko Aleksić, čovjek koji je živio za Radio Nova Gradiška.

13. veljače 2012. godine “otputovao” je Raja – negdje tamo na neko svjetlije i veselije mjesto i vjerojatno sebi za gušt sada tamo svira samo njemu znane stvari koje je godinama znao „vrtiti” na radiju.

Čovjek je to koji je živio za radijski posao. Kako su ga mnogi nazivali, radijski mađioničar, ali prije svega – čovjek i prijatelj.
Da je danas živ proslavio bi svoj 64.  rođendan i možemo samo zamisliti kakva bi to fešta bila.

Pamtimo ga i sjećamo se i danas, stoga Raja, ako nas gledaš, uživaj u nebeskim prostranstvima, a ekipa s Domaćeg i ove godine „zavrtit” će jednu, samo tebi za dušu.

Komentari
Prethodni članakEvo gdje se možete cijepiti sljedećeg tjedna
Sljedeći članakStariji pioniri Sloge osvojili turnir u Pakracu!