Stiglo nam je divno proljeće, a s njim dolazi i jedan od najvećih kršćanskih blagdana, Uskrs. Kako dječica predškolske dobi Uskrs najčešće prepoznaju i povezuju sa zečićima, šarenim jajima u košarici i poklonima, tako je i ekipa iz Enduro kluba Staro Petrovo Selo došla na ideju i organizirala jednu doista zanimljivu akciju. Uskršnji zeko kao pojava zvuči zanimljivo, ali kako vam se čini uskršnji zeko na motoru? Još bolje i atraktivnije. 

”Ali i ovo lijepa je stvar, za Uskrs djeci zeko (na motoru) donosi dar.”

Pogledajte oko sebe. Već tjednima čokoladni zečići svih veličina stoje na policama trgovina, izazivaju pažnju kako velikih, pa tako i onih najmlađih koji željno iščekuju Uskrs. 

Članovi Enduro kluba preduhitrili su roditelje i organizirano motorima posjetili dječji vrtić “Vjeverica” i doveli su pravog uskršnjeg zeku koji je darivao poklonima mališane s područja općine Staro Petrovo Selo, ali i ostalu djecu koja se zatekla kod vrtića. 

Počastili su tako najmlađe sugrađane sa slatkišima, te na najljepši način proslavili dolazak najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.

Zeko je u početku pozdravio sve okupljene. Djeca koja su došla kod vrtića nisu propustila fotografiranje sa zekom, no najveći strah je bio kako doći do zeca, no kada je strah savladan i kad su prišla, sve je bilo puno lakše i još sa slatkišima u rukama, nitko sretniji od njih. 

Da sreću čine male stvari potvrđeno je ovom doista posebnom akcijom, a dječji osmjesi dokazuju kolika je radost vladala u Starom Petrovom Selu. 

 

 

Komentari
Prethodni članakObjavljene službene brojke, evo koliko se Hrvata lani odselilo u Njemačku
Sljedeći članakUskrs pred vratima: Grad u blagdanskom ruhu / foto