Novogradiško Društvo “Naša djeca” u suradnji s Informacijskim centrom “Europe direct”, policijom, Dječjim vrtićem i gradskim osnovnim školama danas je provelo akciju “Zdravi koraci”.

Kako ističe predsjednica Društva “Naša djeca” Verica Lukačević, cilj ove akcije je osvijestiti potrebu za stvaranjem zdravog načina života u korist mentalnog i fizičkog zdravlja te sigurnog ponašanja u prometu. 

Mladi novogradiški predškolci i osnovnoškolci zajedno sa svojim roditeljima okupili su se u prijepodnevnim satima na središnjem gradskom trgu i s nestrpljenjem očekivali polazak na svoju pješačku “turneju” po gradu ali i okolici. Za one najmlađe, čije nogice još ne mogu izdržati velike napore predviđena je šetnja uz potoke Laminac i Šumetlicu, te je organizirano druženje i sportski sadržaji u dvorištu Osnovne škole “Ljudevit Gaj”. Oni nešto stariji i izdržljiviji imali su priliku nakon šetnje uz potoke nastaviti putem Vinogradske i Potočne ulice, šetnicom, a zatim i cerničkom stazom sve do Franjevačkog samostana u Cerniku. Za najodvažnije, najizdržljivije i najspretnije predviđen je put do Crkve Sv.Linarte. Neki su se istim putem čak odlučili i vratiti, što je hvale vrijedno jer dokazuje da, prema staroj poslovici, u novogradiškim mališanima leži zdrav duh u zdravom tijelu. 

Prije samog polaska na sunčanu šetnju novogradiškim krajem, okupljene je pozdravila predsjednica Društva “Naša djeca” Verica Lukačević, te doktorica Marija Sokić Bigović koja je ujedno iskoristila priliku djeci i roditeljima ukazati na važnost kretanja i tjelesne aktivnosti kako kod djece i mladih tako i kod starijih. 

Osim u organizaciji akcije, svojim koracima pješačkim stazama “Zdrave korake” i novogradiške mališane podržale su i Mirta Anjoš i Sandra Petrović iz Informacijskog centra “Europe direct”, te drugi članovi Društva “Naša djeca” i roditelji predškolaca i osnovnoškolaca. 

no images were found

Komentari