Mada nije za vjerovati kako je upravo zbog toga, SDP-ov ministar Gordan Maras, tako raskošno, Mareniću dijelio bespovratna sredstva i na taj način katapultirao ga u sam vrh, navodno uglednih, hrvatskih poduzetnika, ostat će visjeti u zraku pitanje – zašto je podupirao baš, kažu Novogradišćani, ‘dezertera’, a ne nekog narodnog heroja s područja bivše općine Nova Gradiška.  A ima ih. Ili?

IZGLEDA, prije početka predstojećih parlamentarnih izbora, Marku Perkoviću Thompsonu nitko platio nije – da šuti. Da ne pjeva. Neovisno o tome je li zbog toga ljut ili ne, ova nacionalistička i neoustaška ikona odlučila je progovoriti.

Prema službenom priopćenju jedne od prepotentnijih pravaških frakcije – Domovinske koalicije – dakle one koja ne zastupa ‘iseljenu Hrvatsku’, daleko od bojišta zadomspreman Thompson poduprijet će upravo njih.

Mala koalicija velikih stranaka, ili obrnuto?

“Nakon što drugi pravaški čelnici (pazi sad op.a.) ‘manjih stranaka’ nisu odazvali se pravaškom okupljanju unutar Domovinske koalicije na čelu s HSP AS (dakle, velike stranke op.a.), svoje mjesto na našim koalicijskim listama našli su brojni istaknuti pravaši koji su se izdigli iznad velikog i nerealnog ega svojih čelnika. Tako je mjesto na koalicijskoj listi u VI. Izbornoj jedinici, na četvrtom mjestu, našao Marko Kvesić, brat slavnog vukovarskog heroja i dragovoljca HOS-a, besmrtnog pravaša i moralne vertikale pravaške scene, pokojnog Velimira Kvesića.

Svoju javnu i čvrstu potporu Domovinskoj koaliciji (HSP AS, HKDU – dr. Marko Veselica, DESNO, USP i HDS) … izrazio je i Marko Perković Thompson… S dužnim poštovanjem”, putem medija, javnost je izvijestio  “predsjednik Izbornog stožera, Pero Ćorić“.

Zašto Marenića vole i ‘ustaše’ i ‘komunisti’?

Prema informaciji do koje je, neslužbeno, došao SBplus, u V. izbornoj jedinici, listu te stamene Koalicije nosit će predsjednik Glavnog stana HSP AS i ginekolog, Tomislav Vlajnić, a na drugom mjestu, leđa će mu čuvati Dario Marenić – čovjek koji, svojim javnim i bahatim prezirom prema ovdašnjim institucijama sustava, demonstrira kako njegovo ne sudjelovanje u obrani – ni svoga Grada, a kamoli Hrvatske – za vrijeme Domovinskog rata, izgleda, nije bila posljedica straha i slučajnost, nego namjera da u stvaranju nezavisne hrvatske države, ne sudjeluje.

Mada nije za vjerovati kako je upravo zbog toga, SDP-ov ministar Gordan Maras, tako raskošno, Mareniću dijelio bespovratna sredstva i na taj način katapultirao ga u sam vrh, navodno uglednih, hrvatskih poduzetnika, ostat će visjeti u zraku pitanje – zašto je podupirao baš, kažu Novogradišćani, ‘dezertera’, a ne nekog narodnog heroja s područja bivše općine Nova Gradiška. A ima ih. Ili?

Komentari