Novom donacijom Novogradiško rodilište bogatije je za novi uređaj. Odlično će doći kao zamjena za stare aparate na ginekološkom odjelu koji je trenutno u fazi rekonstrukcije prostora, tako će za manje od godinu dana osim aparature obnoviti i prostorije.

Već 19 godina Hrvati Chicaga o slavlju Velike Gospe pomažu ustanove ili udruge u domovini koje na poseban način brinu o djeci u potrebi. Kroz proteklih 18 godina ukupno je prikupljeno 287 tisuća USD. -“Sada možemo objaviti da se ovogodišnjim turnirom prešlo ukupnu brojku od 300 tisuća USD. Ovogodišnji prihod bit će poslan u rodilište bolnice u Novoj Gradišci kao pomoć za nabavu CTG uređaja i prateće opreme.”

-U Chicagu je tako održan tradicionalni Velika Gospa golf turnir http://velikagospagolf.com/u organizaciji Hrvatske župe svetog Jeronima.

“Hvala Bogu i Gospi koji nam daju da i mi možemo činiti dobro”, rekli su kratko iz Organizacijskog odbora.

-” Hvala Hrvatima iz Chicaga koji su sudjelovali na golf turniru i prikupili izdašan iznos sredstava za donaciju opreme. Ukupni iznos donacije iznosi 21 tisuću dolara, od doniranih sredstava kupili smo neophodne uređaje za naš svakodnevni rad; 2 CTG uređaja, 2 infuzomata i monitor za nadzor vitalnih funkcija. Uređaji će pomoći kod skrbi i nadzora trudnica, rodilja i postoperativnom dijelu nadzora samih pacijenata. Hvala i tvrtci Mediva koja nam izlazi u susret kako bi se uokvirili u spomenuti iznos. Veliki pozdrav našim Hrvatima u Chicagu, otvoreni smo za daljnje suradnje,” – rekao je Boris Lovrić dr.med, spec.ginekologije i opstetricije, subspec.fetalne medicine i opstetricije.

Ravnatelj Opće bolnica Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej zahvalio je na donaciji kojom će zamijeniti staru aparaturu te najavio kako će cijeli odjel ginekologije biti obnovljen. -“Što se uređaja tiče, u zadnjih 7 godina zamijenili smo svu opremu. Nedostaje nam uređaj za magnetnu rezonancu koji je u vrijednosti 8 milijuna, no kada ga nabavimo zaokružit ćemo svu dijagnostiku koja nedostaje za bolnice našega ranga. Ono što smo nabavili prije 7-8 godina je već staro i moramo mijenjati jer se puno koriste za svakodnevne pretrage.”

Novi uređaji svako su velika pomoć novogradiškoj bolnici. To su monitor vitalnih funkcija, dva fetalna monitora za praćenje stanja fetusa i otkucaja srca, potvrde tijeka trudnoće i poroda, dvije infuzijske pumpe za primjenu terapije u kontroliranim uvijetima volumena i vremena pri sigurnosti rada.

Komentari
Prethodni članakPrevencija prije svega: Uspješno održane akcije mjerenja šećera u krvi u Novoj Kapeli i Industrijsko obrtničkoj školi
Sljedeći članakNovogradiščani se poklonili žrtvama Vukovara i Škabrnje