Jučer je počeo Dječji tjedan, tradicionalna manifestacija u organizaciji Društva Naša djeca Nova Gradiška. I ove godine, tim je povodom organizirano više sadržaja, jučer u 12 sati na središnjem gradskom trgu okupili su se učenici gradskih osnovnih škola i vrtića, a u tjednu pred nama bit će organizirane besplatne kazališne predstave, izložbe, projekcije filmova, radionice zdrave prehrane, a sve će završiti druženjem djece u subotu u Gradskom parku. I ove godine članovi Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća susrest će se s gradonačelnikom i predstavnicima izvršne vlasti.

Izvršni odbor Društva Naša djeca, a u skladu s epidemiološkim preporukama za ovo razdoblje, donio je odluku da se Humanitarna utrka, na koju su iznimno ponosni, ali koja zahtijeva posebne uvjete organizacije i dugi vremenski rok, odgodi na neko vrijeme.

– Cilj je Dječjeg tjedna usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu. Organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire. Moto „Dječjeg tjedna” je lijepa i prepoznatljiva izreka koja izražava odnos odrasli prema djeci „Ljubav djeci prije svega!”, te se dodatno u javnosti ističe i poruka koja izražava glas djece „Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge” – ističe Verica Lukačević, predsjednica Društva Naša djeca Nova Gradiška.

U ime Grada Nova Gradiška okupljene je mališane, odgojitelje i učitelje pozdravila je voditeljica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj.

Djeca su poslala ozbiljne poruke roditeljima, osim onih koliko ih vole kao i koliko im znači zajedničko vrijeme u igri. Neke od onih koje su se ponovile više puta bile su; nemojte piti, alkohol vam šteti, hranite se zdravo jer vas trebamo i želimo imati u životu, kućni ljubimci su dio obitelji, bilo je tu komentara o pandemiji.. Složni su bili učenici OŠ Ljudevita Gaja i OŠ Mato Lovrak u zaključku, igrajte se s nama, potaknite djecu da čuvaju okoliš, nemojte nam braniti mobitel jer ste i vi stalno na društvenim mrežama, nemojte vikati na nas. Na vrlo simpatičan ali ozbiljan način, mališani su rekli svoje.

 

Komentari
Prethodni članakCrveni Križ Nova Gradiška: podjela humanitarne pomoći
Sljedeći članakKUU Cernik predstavila svoj prvi nosač zvuka naziva „Slavoniji“