Najuže središte Nove Gradiške, na križanju Dieneševe i Gajeve ulice, dobilo je novi izgled. Završeni su radovi na kružnom toku, u vrijednosti 1, 8 milijuna kuna, koji, kao i prethodni izgrađeni posljednjih godina, osiguravaju protočnost i sigurnost, te bolji standard gradske prometne infrastrukture.  Usporedili smo nekoliko fotografija i prisjetili se kako je Nova Gradiška izgledala prije radova.

U tijeku je nastavak uređenja parka i postavljanje kocki kako bi cjelokupna slika Nove Gradiške dobila jedan novi, moderniji izgled.

Na red je došlo i uređenje prostora tzv. bivše robne kuće smještene u središtu grada. Arhiva iz prostora Doma hrvatskih branitelja će biti izmještena u prostor podruma robne kuće koji se uređuje upravo za tu namjenu. Na taj način ova godinama nekorištena zgrada konačno će dobiti svoju funkciju i poprimiti izgled kakav i zaslužuje.

Posljednjih se mjeseci uređuje središnja Ulica slavonskih graničara. Opločeno je 2825 m2 trga, ugrađeno je 6 novih klupa, 3 reklamna panoa, infotable, gradski sat, česme te stalci za bicikle. Posađeno je nekoliko novih sadnica drveća, a tu su i moderna rasvjetna tijela. Urađena je sanacija betonskih kocki, izrezano je jako korijenje breza. Građani vole boraviti u parku, kako stariji tako i mlađi. Treba dodati da tome doprinose izgrađene nove staze i dječje igralište, kao i prostor sa klupama ispred gradske upravne zgrade. Uz prostor oko fontane i prostor u središtu parka dobio je display dimenzija 3,2 x 2,8 metara, na kojemu se uz oglase i prezentaciju aktivnosti vezane uz Grad i Turističku zajednicu gledaju utakmice, filmovi.. 

Izgrađen je i kružni tok na križištu jedne od glavnih novogradiških prometnica. Vrijednost radova iznosila je 3,1 milijun kuna. Raskrižje kod Kauflanda jedno je od najprometnijnih u gradu, više nema prometnog kolapsa koji je opterećivao Relkovićevu i Haulikovu ulicu, kao i prečac preko naselja Urije. 

 

Komentari
Prethodni članakIza nas je neradna nedjelja: Poduzetnici, ugostitelji i poljoprivrednici šalju upozorenje
Sljedeći članakUblažavanje mjera: Otvaraju se dječja igrališta i saloni za masažu