Dana 05. i 06. studenog održan je Croatia Open. Turnir je to ”A” klase Europske Taekwondo Unije. Pristiglo je 1139 boraca ili 173 kluba iz 36 zemalja.

Popis država učesnica više je nego impresivan: Grčka, Turska, Njemačka, Poljska, Hrvatska, Argentina, Azerbejdžan, Španjolska, Srbija, Brazil, Ujedinjeno Kraljevstvo, Škotska, Bosna i Hercegovina, Danska, Švedska, Bugarska, Francuska, Mađarska, Island, Iran, Irska, Izrael, Ukrajina, Austrija, Mali, Rumunjska, Češka, Slovačka, Egipat, Crna Gora, Centralna Afrička Republika, Norveška, Italija, Republika San Marino, Litva i Slovenija.

U ukupnom poretku najuspješniji su slijedeći timovi:

 

1. SERBIAN NATIONAL TEAM – 148 BODOVA.

2. BAYERISCHE TAEKWONDO UNION – 109 BODOVA.

3. TAEKWONDO KLUB OSVIT – 109 BODOVA.

 

Za Vukove su nastupili: Sara Kraljević, Karmen Maglov, Teo Kanđera i Mislav Pastulović.

Otvorio je Teo Kanđera u kadetima do 45 kilograma. Predaja predstavnika Turske ugodno nas je iznenadila, a Grk je za tea u drugom kolu ipak bio prejak.  Istovremeno Sara je u kategoriji juniorki do 49 kilograma odmjerila snage sa predstavnicom Grčke. Preveliki respekt prema crnom pojasu i pritisak velikog natjecanja bio je više nego očit. Poraz je možda i očekivan, ali svakako je dragocjeno iskustvo.

Karmen Maglov u juniorkama do 55 kilograma namjerila se na za nju prejaku Čehinju. Opet je prisutan problem prekratke distance. Dijelom možemo opravdati i zbog manjka treninga unatoč zdravstvenim problemima.

Kao posljednji nastupio je Mislav Pastulović u kategoriji kadeta do 41 kilogram. U pripremnom periodu muku je mučio sa kilažom i evidentno je da uskoro slijedi promjena kategorije. Sa druge strane čekao ga je predstavnik nacionalnog tima Srbije Filip Bunčić. Mislav doslovce sluša savjete i ne dozvoljava protivniku da nametne svoj ritam. Ostvario je nekoliko izuzetnih prelazaka iz kontre u napad što je rezultiralo kaznenim bodom za predstavnika Srbije. Mislav je čak i poveo. Međutim iskusniji Bunčić poentira dva puta u vrlo kratkom periodu i regularni dio borbe završava neodlučeno rezultatom 3:3. Uslijedila je borba do ”zlatnog boda” gdje se taktiziralo na obje strane te je po završetku četvrte runde pobjedu sudačkim preglasavanjem ipak odnio Bunčić. No, svakako je ovo bila ponajbolja Mislavova izvedba do sada i svakako je to smijernica za budući rad i razvoj.

– Sjećam se kada su u samim počecima našeg rada pojedinci osporavali Mislava, no on im je svojim radom i upornošću začepio usta. Sa 14 godina on se bori za klub dok ti pojedini sveznadari za ovaj klub ni malim prstom nisu mrdnuli. Mislav je danas izgubio od predstavnika nacionalnog tima Srbije preglasavanjem sudaca. Pokazao je veliki napredak u borbi. Racionalnost i smirenost. Prednost mu je što je još cijelu iduću godinu kadet. Tada u kadestkoj konkurenciji od njega očekujemo maksimum. – dodao je trener Vukova Damir Javorović.

Autor: Moca/photo: novagradiška.com

Komentari
Prethodni članak2010. godine u Hrvatskoj za lijekove potrošeno 4, 8 milijardi kuna
Sljedeći članakIn memoriam- Dr. Maja Dienes – Vučićević