U okviru Akcije „Manje oružja – manje tragedija“, građani su u prva tri mjeseca ove godine policiji predali 4 komada automatskog oružja, 75 komada rasprskavajućeg oružja (ručne bombe, mine i dr.), 4 komada dugog i kratkog oružja (repetirajuće, puške, pištolji i revolveri), 3888 komada streljiva za dugo i kratko oružje i 1 kilogram eksploziva. Prošle godine u istom razdoblju predano je 13 komada automatskog (repetirajućeg) dugog i kratkog oružja, 2183 komada raznog rasprskavajućeg oružja i 10150 komada streljiva za dugo oružje.

Policija poziva građane da i dalje u sklopu aktualne Akcije „Manje oružja – manje tragedija“, policiji bez sankcija dragovoljno predaju oružje koje ilegalno posjeduju. Policija također podsjeća da građani ne donose sami oružje, već pozovu policiju na broj 192. Potom će na dogovoreno mjesto doći stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu i na siguran način preuzeti oružje, streljivo i eksplozivna sredstava.

Glasnogovornica: Kata Nujić

Foto: Ilustracija.

Komentari
Prethodni članakNoćas bačena bomba na romski dječji vrtić u Zagrebu – Isprika djeci: Mržnja je postala najigranija društvena igra u ovoj zemlji – kolumna
Sljedeći članakObavijest: uništavanje minsko-ekspolozivnih sredstava u Bobarama i Ivanovcu