Međunarodni dan darivanja knjiga, koji se obilježava 14. veljače, volonterski je projekt kojim se djecu želi potaknuti da više čitaju i kojim se kod njih želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.

U Hrvatskoj oko 1.700 jednogodišnjaka te oko 800 trogodišnjaka nema niti jednu slikovnicu (UNICEF-ovo anketno istraživanje provela agencija Ipsos Puls 2012. godine; u istraživanju sudjelovao 1621 roditelj). Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjiga ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače djeci daruju knjigu ili slikovnicu.

Grad Nova Gradiška  i Gradska knjižnica Nova Gradiška obilježavaju ovaj dan organizirajući po drugi puta na Dječjem odjelu GKNG akciju prikupljanja slikovnica pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”.

Akcija darivanja slikovnica uspješno se organizira  u okviru Nacionalne kampanje “Čitaj mi!” već treći puta u brojnim knjižnicama u Hrvatskoj.

Slikovnice će se prikupljati na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Nova Gradiška (Relkovićeva 4, prizemlje zgrade Doma kulture)  od 12. do 29. veljače 2016. godine, radnim danom od 7,30 do 14,30 sati, a poklonit  će se početkom ožujka Dječjem vrtiću Nova Gradiška te Udruzi za autizam SUNCE Nova Gradiška  kako bi se ovim mališanima djetinji dani učinili  vedrijim i ljepšim.

Pridružite se ovoj lijepoj akciji, a brojnim „malim i velikim“  darovateljima od prošle godine srdačno i veliko  HVALA !!!!!

 

Autor: GKNG

 

Komentari
Prethodni članakNovogradiščanin Ivan Sertić imenovan pomoćnikom ministra gospodarstva
Sljedeći članakZajedno za bolje sutra naše djece / Foto