U Cerniku na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost održana je završnica Ljetne malonogometne lige “Ožujsko kup 2012.” u Cerniku. Pobjednik lige je momčad Cernika koja je u finalu pobjedila Giletince 2:1.

Bio je to lijep i sunčan dan, kao stvoren za mali nogomet na travnatoj površini, bez obzira što je utakmicu za 3. mjesto i finale pratio snažan vjetar.

Prvo su odigrane polufinalne utakmice. Cernička Šagovina je u regularnom vremenu s Cernikom igrala 1:1. Strijelci su bili Bruno Buturac (Cernik) i Goran Matošević (C. Šagovina). Nakon izvođenja sedmeraca Cernik je slavio ukupno 2:4.

U drugoj polufinalnoj utakmici igrali su Baćindol i Giletinci. Pogotkom Ivana Terzića slavili su Giletinci i tako se plasirali u finale lige.

Uslijedile su utakmice za 7. i 5. mjesto. U borbi za 7. mjesto u jednoj atraktivnoj utakmici slavilo je Podvrško protiv Šumetlice 2:3. Strijelci su bili Vedran Vuk i Dalibor Petriković za Šumetlicu, te Vinko Milanović, Matija Dukanović i Mladen Vinkešević za Podvrško.

Peto mjesto na ligi osvojila je momčad Opatovca pobjedom na Ranjkovcem 1:2. Oba pogotka za Opatovac postigao je Igor Curić, dok je jedini zgoditak za Ranjkovac postigao Nikola Videc.

Utakmica za 3. mjesto gdje su igrali Baćindol i Cernička Šagovina bila je napeta, ali je ipak Baćindol bio na kraju znatno bolji i pobjedio rezultatom 4:1. Za Cerničku Šagovinu zgoditak je postigao Domagoj Matošević, a za Baćindol Nikola Marović, Tomislav Mijatović i Matej Ivanović (2 pogotka). Pehar za 3. osvojeno mjesto i bronače medalje uručio je načelnik Općine Cernik, koja je i glavni pokrovitelj turnira, Nikola Jugović.

Tijekom dijela utakmice za 3. mjesto počeo je jako puhati vjetar, ali na sreću odnio je crne oblake koji su se nadvili nad Cernikom, tako da je finalna utakmica odigrana bez kiše, ali uz malo jači vjetar. Sastali su se Giletinci i Cernik. Bila je to neizvjesna utakmica do zadnjeg zvižduka suca. S obje strane prikazana je odlična igra, a igrači su pokazali ono najbolje kao da igraju nogometnu Ligu prvaka. Za vodstvo Cernika pobrinuo se Bruno Buturac, da bi nedugo nakon toga rezultat poravnao Dario Terzić. Autor prvog zgoditka je bio i zaslužan za drugi pogodak Cernika. Taj rezultat ostao je do kraja i tako je Cernik, možemo reći na domaćem terenu, osvojio Ljetnu ligu “Ožujsko kup 2012.”. Pehare i medalje za drugoplasiranu i prvoplasiranu momčad uručio je također načelnik Nikola Jugović, kao i statue za fair play momčad, najboljeg vratara, strijelca i igrača lige. Statuu za fair play dobila je momčad Šumetlice, na jaboljeg vratara proglašen je Silvio Bakunić iz Giletinaca, za najboljeg strijelca Miroslav Matošević iz Šagovine, dok je najbolji igrač lige Matej Ivanović iz Baćindola.

Koliko je ova liga bila uspješna govori i podatak da je svako kolo bilo posjećeno s između 200 i 300 gledatelja. Radio Nova Gradiška je bio medijski pokrovitelj ove lige, koja je več prešla u tradiciju. Spomenimo još i suce lige, to su bili Željko Ćosić i Petar Cindrić koji su odradili odličan posao.

Autor: Nikola Knežević

 

Komentari
Prethodni članakStravična nesreća na željezničkom kolodvoru u Novoj Gradiški
Sljedeći članak3. moto susret u Pakracu uz Majke i striptiz do paklene atmosfere