I trećeg dana Terraneo festivala u Šibeniku atmosfera je bila na vrhuncu, a da ne govorimo o posjećenosti. Na vrhuncu svojeg zadatka bili su Golem, Elemental, The Jon Spencer Blues Explosion, The XX i Parov Stelar Band.

Kao i svaki dan glazbeni program je počeo prvo na Aqua stage-u, a potom i na Aero stage-u. U počecima posjećenost festivala nije bila obećavajuća, da bi se približavanjem nastupa zvijezda ovog dana okupio ponovno veliki broj posjetitelja. Trećeg dana festivala domaće snage Golem i Elemental su pokazale da hrvatska urbana scena ne zaostaje puno za svjetskom. Pogotovo kada je u pitanju Elemental koji je kao i večer prije na Dječacima okupio mnoštvo fanova koji su skakali i pjevali uz svaki njihov hit. A da ne govorimo o kvaliteti live izvedbe samog benda koji je bio na vrhuncu.

 

Intervju s Elementalom

 

Uspjeli smo i razgovarati s Remi i Shot-om iz Elementala koji su rekli kako je Terraneo festival definitivno pokazao da je najjači u Hrvatskoj, a kako je Remi istaknula drugi će se morati vraški potruditi da dostignu ovu odličnu organizaciju i posjećenost festivala. Kada to čujete iz usta glazbenika, onda kao organizator festivala morate biti iznimno zadovoljni, što ne sumnjamo. Poslušajte i cjelokupni intervju s Elementalovcima upravo ovdje na našem portalu:

Nešto prije 22 sata na Aqua stage izašli su The Jon Spencer Blues Explosion, planetarno poznati garažni rock band koji je oduševio publiku. Nije ni čudo da se za njih kaže kako su jedan od glavnih nositelja buma alternativnog rocka 90-ih u Americi. Nakon njih nastupili su Swansi, kultni bend koji ima iznimno mračan i težak zvuk obilježen brutalnim riffovima na gitari, te prodornim zvukovima i improvizacijom koja u nekim trenucima dolazi do psihodelične eksplozije zvuka.

U trenucima kada su Swansi privodili svoj nastup kraju na glavnom Terra stage-u izašli su The XX, engleski indie pop/rock band koji je oduševio publiku iako je na prvi pogled glazba puna depresije. No, ipak bilo je puno obožavatelja koji su svaku njihovu stvar nagradili gromoglasnim pljeskom.

Vrhunac večeri, odnosno trećeg dana Terraneo festivala u Šibeniku zasigurno je bio nastup Parov Stelar Band-a iza kojeg se krije vrhunski austrijski DJ Parov Stelar koji je tijekom više od 15 godina karijere stekao veliki ugled, osvojio plesne podije, ali i dobio titulu predvodnika novog žanra – electro swinga. Njihova glazba sjedinjuje nu-jazz, elektronički i house zvuk što je publiku dovelo do ludila. Vjerujemo da nije bilo osobe koja nije zaplesala u trenutku njihovog nastupa koji je trajao duboko u noć. Ovo je ujedno bilo njihovo prvo gostovanje u Hrvatskoj, te se nadamo da će nam još koji put doći, jer ono što smo vidjeli zaista je impresivno.

No, nije još sve gotovo s Terraneo festivalom, jer ono što pripremaju večeras organizatori je zaista posebno. Dogodit će se jedan završni ili after party, a cijena dnevne ulaznice bit će samo 50 kn što je poklon organizatora vjernoj publici koja se broji u desecima tisuća, a koja je prošla proteklih dana kroz ovaj „mali gradić“. Pozornice Terra i Aqua zatvaraju se za posjetitelje, ali svirka se nastavlja na Aeru uz domaće sastave različitih žanrova, od Cinkuša i njihove varijante tradicijske kontinentalne glazbe do urbane dalmatinske glazbe u izvedbi Kuzme & Shaka Zulu. Uz to, u Red Bull Music Academy hangaru u sklopu Aero zone slijede nastupi međunarodnih DJ-a: Kid VA, Williama Collinsa, Phillipea i CHINA ft DJ Lixo, vatrena synt-pop glazbenica baršunastog glasa; u Muzika.HangaRu pak nastupi DJ-eva Vedrana Menige, Yesha & Killa P & DMT, Moodswingera, Balkans HiFija.

Stoga, završit ćemo ovaj članak s natpisom kojeg možete vidjeti na izlasku iz prostora Terraneo festivala gdje piše „I sutra te čekaju dobre stvari“ iako je u pitanju današnji dan.

 

Komentari
Prethodni članakNovokapelčani spremni za rođendansko slavlje
Sljedeći članakU iščekivanju kiše – redukcije ili ne?