Nakon što je domaćin sjednice Savjeta projekta „Okusi“ održana u Brodsko – posavskoj županiji u travnju ove godine u Novoj Gradiški , početkom lipnja 2018.g. domaćin je bila Zagrebačka županija. .

– U 2018. godini planiramo za nositelje standarda (restorane) sljedeće aktivnosti, a sve u cilju zajedničkog marketinga i tržišne prepoznatljivosti . U ovaj nacionalni projekt je uključeno do sada 110 restorana iz cijele Hrvatske iz ukupno deset županija.

Po temama sastanka smo dogovorili slijedeće aktivnosti za 2018. godinu:

1.Suradnja s Hrvatskim autoklubom

Prihvaćena je informacija o razgovorima vođenim u HAK-u i njihovoj iskazanoj namjeri da se kao partner uključe u projekt. Dana je potpora nastavku razgovora kojima treba definirati sadržaj i opseg suradnje. Na način da informacije i kontakti o restoranima bude tiskan u 139.000 primjeraka i to u sklopu Revije koja se distribuira u cijeloj Hrvatskoj. Budući da HAK ima oko 230.000 članova smatrammo da je to zavidan oblik distribucije i promocije naše eno gastro ponude .

2. Zajedničke prezentacije

Dani hrvatskog turizma Hvar, (4.tjedan 10.mjeseca) – da se kao

sastavni dio programa DHT-a održi prezentacija na temu SLATKI OKUSI HRVATSKE TRADICIJE na kojoj bi se svaka Županija sudionik projekta predstavila s 1-2 kolača i odabranim lokalnim vinima. Za prezentaciju je potrebno pripremiti tiskani materijal.

Špancirfest Varaždin (17.-26.8.) – Za potrebe prezentacije projekta OKusi osigurana je popusna cijena zakupa prodajnog prostorta (kućice) za cijelo vrijeme trajanja festival.TZŽ će u skladu s izraženom voljom i u dogovoru s nosiocima standarda odabrati model prezentacije – zakupa ugostiteljskog prostora. DMK Vall će razraditi mogućnosti dnevnog zakupa i utvrditi uvjete nastupa .

3. Osnove plana zajedničkih promotivnih i propagandnih aktivnosti u 2018.g.

Do slijedećeg sastanka Savjeta razraditi će se prijedlog koncepta i modela financiranja promotivno propagandnih aktivnosti, zajedničkog oglašavanja, kataloga, izrade suvenira, zajedničkih prezentacija. U sljedećem periodu nastaviti će se razgovori o mogućim oblicima suradnje s

Hrvatskom gospodarskom komorom, a na istu temu poželjno je započeti razgovore s

Hrvatskom obrtničkom komorom. Sjedeća sjednica Savjeta planira se održati u rujnu 2018 godine, a domaćin je TZ Ličko-senjske županije.

Turistička zajednica Brodsko – posavske županije i u 2018 godini nastavlja projekt brendiranja eno gastro ponude i jedna je od deset županija koji su uključeni u ovaj projekt. .

Pod nazivom “Okosi graničarskog posavlja” u ovaj projekt su do sada uključeni 13 restorana a interes su izkazali i drugi restorani iz Brodsko – posavske županije koje ćemo također uključiti. Važno je još jednom napomenuti da cijelokupni projekt u I i II fazi financira Turistička zajednica Brodsko – posavske županije te stoga ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se jave na naše kontakte. O samom projektu mogu više vidjeti na našim Web stranicama pod nazivom “Okusi graničarskog posavlja” – ističe Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko posavske županije.

Realizacija prve faze je završena krajem prošle godine. Izradili smo jelovnike s ponudom tradicionalne hrane sukladno Pravilniku projekta, promotivne materijale, table, njihovu ponudu stavili na internet stranicu www.okusi.hr ali i na stranicu www.tzbpz.hr

Komentari
Prethodni članak“Priče iz ordinacije i poneka erotska”: Nova knjiga naše sugrađanke dr. Vesne Oršulić / foto
Sljedeći članakGrađani predložite lokacije za nadzor brzine