Po drugi put u deset mjeseci, oko 3,8 milijuna birača u Hrvatskoj i inozemstvu izlazi ponovno na birališta kako bi prijevremeno izabralo novi sastav Hrvatskog sabora i odlučilo tko će u njemu imati većinu, a time i dobiti priliku za sastavljanje nove vlade i vođenje države u iduće četiri godine.

Bira se 151 zastupnik, 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri u XI. izbornoj jedinici, u 49 država diljem svijeta, gdje bira ‘dijaspora’ odnosno hrvatski državljani s prebivalištem u inozemstvu. Osam zastupnika biraju pripadnici nacionalnih manjina u XII. jedinici koju čini cijela Hrvatska.

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Branko Hrvatin pozvao je birače da izađu na prijevremene izbore za Hrvatski sabor.

“Ovo su prvi izvanredni parlamentarni izbori i odgovornost birača za političko stanje, odnosno stanje demokracije čini mi se i veća”, rekao je Hrvatin, pozivajući birače da budu svjesni svojih obveza i prava i da izađu na izbore. 

Tijek izbornog dana pratite na Radiju Nova Gradiška ili na našem portalu www.radiong.hr . U 19 sati objavljujemo rezultate izlaznih anketa, a u 20 sati počinjemo s  praćenjem prvih neslužbenih rezultata, uživo.

Komentari
Prethodni članakVera Trobić: Našim mališanima osigurali smo veću sigurnost u prometu / Foto
Sljedeći članakPo izlaznosti Brodsko-posavska županija najlošija, a evo kako smo mi glasali do sada / foto