Danas je u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška na Dječjem odjelu održana prva u nizu radionica za djecu i mlade u sklopu već tradicionalnog programa ” Ljeta u knjižnici”.
Edukativno – kreativnu radionicu pripremili su odgojiteljica Dječjeg vrtića “Nova Gradiška” Jasminka Klikić i Branko Kolić, prof. i viši knjižničar. Zabavni dio programa upotpunila je Mihaela Lipovac, učenica 6. razreda Glazbene škole, izvedbom skladbe “Tango”.

“Svako slovo nešto novo” naziv je današnje radionice, a prema riječima voditeljice Jasminke Klikić, ovaj naslov za radionicu “donijela” je još iz svojih studentskih dana. U Gradskoj knjižnici Klikić je već poznata polaznicima radionice, jer do sad bilježi niz sjajnih uspješnih aktivnosti u kojima se istaknula kao jedna od vrlo vještih suorganizatorica radionica i iznad svega kao zanimljiv predavač. Dio svog širokog znanja iz područja povijesti djeci je prenio profesor Kolić kao jedan od voditelja radionice. U uvodnom dijelu povijest slova, pisma i slika iznio je profesor, a djeca su kao i uvijek pokazala zanimanje. Uz pomoć svojih voditelja djeca su izrađivala monograme, a za sve one koji ne znaju ništa o tome, ostaje nada da će jednom ponovno dobri voditelji podijeliti svoje znanje s novim polaznicima.

“Ljeto u knjižnici” je već prepoznato kao izvor znanja, druženja, kreativnosti i novih poznanstava za djecu, a ove godine će domaćini, ako je suditi po današnjem broju malih posjetitelja, upisati najveću posjećenost.

no images were found

Komentari
Prethodni članakUdružili se Novokapelčanin, Požežanin i Oriovčanin i pokrali 81-godišnjeg starca
Sljedeći članakNOVA INVESTICIJA – Grade 5,6 milijuna kuna vrijednu zgradu Mjesnog doma