Sinoć je u u Godinjaku održan predizborni skup HSS-a za 5. izbornu jedinicu, kojom prilikom je svim prisutnima predstavljen program Hrvatske Seljčke Stranke pod nazivom PET+pravedan razvoj.

Među mnogim govornicima a bilo ih je veoma mnogo iz svih županija 5. Izborne jedinice, svim prisutnima narućito upečatljiv bio je govor Ilije Maloduša novinara i povjesničara,  o povjesnim trenutcima stranke na ovim našim područjima te je naglasio da i sam izbor Davora Vlaovića za nositelja liste u 5. Izbornoj jedinici  itekako ima svoju povjesnu logiku.

Po izlaganju Maloduša prisutnima su se obratili Predrag Livak, Antun Pavetić, Klara Ščuka, Virna Krpan, Đuro Božić, Željko Jakopović drugi na listi HSS-a za 5. Izbornu jedinicu a dolazi iz Požeško-slavonske županije. Svi su se redom složili sa činjenicom da su dosadašnjim koaliranjem sa HDZ-om više izgubili nego dobili ali su ostali dosljedni sebi i svima pokazali da je HSS odgovorna stranka. HSS na ove izbore izlazi samostalno i uvjereni su u dobar rezultat kako u 5. Izbornoj jedinici tako i na državnoj razini i da će i u buduće biti važan faktor rada i odlučivanja u Hrvatskom saboru. Poručeno je da boljitka u Slavoniji nema bez HSS-a. Obitelj kao temelj društva, pravedni razvoj svih hrvatskih regija, turizam na modelima novog razvoja, zaštita okoliša na modelu zelene ekonomije, jačanje hrvatskog sela i očuvanje hrvatskog bogatstva te glavnim sloganom HSS-a „ODGOVORNOST I REZULTATI“

Klara Ščuka, 7. na listi HSS-a V. Izborne jedinice, istaknula je zadovoljstvo s prisutnošću pet žena na listi HSS-a V. Izborne jedinice te upoznala prisutne s akcijama koje asocijacija žena Hrvatsko srce predviđa odraditi na terenu, a povodom predstojećih izbora.
Predrag Livak, 14. na listi HSS-a V. Izborne jedinice, izrazio je nezadovoljstvo prikazanim anketama u pojedinim medijima i smatra da one ne prikazuju realno stanje na današnjoj političkoj sceni pogotovo što se tiče HSS-a koji ima svoje stalne birače barem u okviru članova svoje stranke i njihovih obitelji, a koji nisu obuhvaćeni anketom.

Željko Jakopović, 2. na listi HSS-a V. Izborne jedinice, u svom se izlaganju osvrnuo na rezultate lokalne razine kojih ne bi bilo bez podrške resornih ministarstava iz Vlade na čijem su čelu bili HSS-ovci.

Na kraju svim prisutnima se obratio i Davor Vlaović, dožupan BPŽ i nositelj liste HSS-a u 5. Izbornoj jedinici.

Autor: Moca/photo: hss.hr

Komentari
Prethodni članakObilježen Dan kapelanije Policijske uprave brodsko-posavske
Sljedeći članakLiječnici novogradiškog Zavoda za javno zdravstvo upozoravaju: komarci mogu prenijeti brojne zarazne bolesti