Sinoć su u Virovitici, kod 3. plasirane VIRO, VIROVITICE, rukometaši Nove Gradiške zabilježili izvanrednu pobjedu 33:31 u izuzetno uzbudljivoj i neizvjesnoj završnici. Kako nas izvješćuje trener Ivan Sertić, početak utakmice nije bio najbolji.

U prvih 12-ak minuta domaćini su poveli 9:2 nošeni  izvanrednim obranama svog vratara  koji je branio „sve“. Naša igra nije bila loša, ali nije bilo sreće u obrani, a u napadu nismo uspijevali dati gol ni iz vrlo izglednih prilika. U nastavku prvog poluvremena uspjeli smo uspostaviti ravnotežu, smanjiti na 5 golova razlike do kraja 1. Poluvremena igralo se gol za gol   –  20:15. U prvom dijelu 2. Poluvremena  nastavljena je slična igra, ali nakon  naša 2 neiskorištena  napada domaćini  su oko 40. Minute u poveli s 23:16.  I dalje smo igrali dobro, ali prevagu je donosio njihov vratar. Nakon ovoga  podižemo našu igru u obrani,  u nekoliko polukontri postižemo pogotke, a i na postavljenu zonu igramo sve kvalitetnije, s puno kvalitetnih prolaza  Marka Sertića i Marka Miletića, proigravanja na našeg pivota Marka Ćošića, te šuteva Filipa Prše i Zdravka Zaužela. Golman Virovitice polagano pada, a naš Dino Latal je sve sigurniji i bolji. U  52. Minuti prvi puta izjednačujemo i do kraja se igra se gol za gol. Završnica utakmice je krajnje neizvjesna. U 59. minuti poveli smo 32:31 golom Marka Miletića – prvo naše vodstvo. Pri tom našem vodstvu, u pretposljednjem napadu VT, 40 sekundi prije kraja, isključena su dva naša igrača – Zdravko Zaužel i Marko Sertić. Uspijevamo se obraniti (izvanredna obrana Dine Latala), ali  pri presingu protivnika  brzo gubimo loptu.  20 sekundi prije kraja isključen je  i  treći naš igrač – Filip Prša, ali  i  s 3 igrača uspjeli smo se obraniti (obrana Dine Latala). Zadnjih 15-ak sekundi domaćin je igrao presing, a mi smo napadali s 3 igrača. Očito su to odradili loše, jer smo im s 3 igrača 7 sekundi prije kraja zabili gol. Marko Miletić je izvanredno povukao po lijevom krilu, prešao 2 protivnička igrača i dodao Marku Ćosiću koji je u čistoj šansi i zabija za 33:21. Čestitka igračima na kvalitetnoj, borbenosti i požrtvovnosti. Dokazali su da mogu okrenuti rezultat od -7 (40. Minuta) do pobjede.
Za Novu Gradišku su igrali Filip Penić, Marko Miletić 4, Marko Ćosić  8, Danijel Rodić, Antonio Strinavić, Zdravko Zaužel 4, Filip Prša 5, Marko Sertić  11, Bruno Curić 1, Dino Latal.

Autor: Ivan Sertić/photo: novagradiška.com

Komentari
Prethodni članakNovogradiška pjesnikinja Vesna Dumičić predstavila svoju prvu zbirku pjesama
Sljedeći članakPrvi domaći poraz novogradiških odbojkašica ove sezone