Danas je Dan hrvatske knjige, a sutra se obilježava Svjetski dan knjige. Stoga je novogradiška Gradska knjižnica organizirala brojne aktivnosti u svojim prostorijama tijekom cijelog dana.

Svečano otvorenje bilo je na dječjem odjelu u dopodnevnim satima. Ravnateljica Gradske knjižnice, Biljana Dakić, pozdravila je sve prisutne te se zahvalila na dolasku i sudjelovanju.

-Rado smo se uključili u obilježavanje, jer knjiga je naš život. Cilj nam je privući razne korisnike, od najmlađih do umirovljenika. Ovo je jedan od načina kako to postići. Već 4. godinu za redom sudjelujemo u ovoj manifestaciji. Vjerujemo da će biti tako i u idućim godinama.

Dogradonačelnica za društvene djelatnosti, Vesna Đapić, pohvalila je rad knjižnice te aktivnosti kojima obogaćuju kulturni život ovoga grada. Vjeruje da će biti još ovakvih hvalevrijednih akcija. Istaknula je kako je lijepo vidjeti svu okupljenu djecu kojoj je knjiga jako dobar prijatelj.

Ove godine Noć knjige je u znaku obilježavanja dviju velikih obljetnica u svjetskoj književnosti: 400 godina od smrti Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa, kao i 100. godišnjici od prvog objavljivanja Priča iz davnine Ivane Brlić- Mažuranić.

Ove dvije velike obljetnice svjetske književnosti u Noći knjige 2016. obilježit će se brojnim programima: izložbama, radionicama, kvizovima, dramskim izvedbama, glazbenim, slušaonicama, projekcijama filmova i drugim kreativnim pristupima njihovu djelu danas, 400 godina kasnije.

Sudionici su bili učenici iz srednjih škola iz Nove Gradiške te osnovnih škola iz Nove Gradiške i okolice s voditeljima.

Program je upriličen do 22.30 sati, uz druženje, pjesmu te naravno, knjigu.

no images were found

Komentari
Prethodni članakAkademik Damjanović održao predavanje u Gimnaziji / Foto
Sljedeći članakOdržana 15. Državna smotra radova učenika s teškoćama / Foto