Na inicijativu Udruge „SB film“ u tijeku je priprema projekta „Sigurno na Internet“.

Novinar Večernjeg lista Bernard Karakaš u suradnji sa Sašom Karić, u prostorijama policije snimio je prvi dio edukativnog filma, koji je namijenjen djeci, odnosno učenicima osnovnih i srednjih škola. Pomoćnik načelnika Policijske postaje Slavonski Brod Dražen Puljko i policijski službenik Alen Marjanović, govorili su o opasnostima koje sa internetskih stranica vrebaju mlađu populaciju.

Cilj ovog projekta je upozoriti djecu i učenike na opasnosti koje im prijete na društvenim mrežama, te ih uputiti na to, kako oprezno pristupiti internetu, zaštititi se uz poštovanje određenih pravila i izbjeći brojne zamke, kako ne bi postali žrtvom ovako moćnog komunikacijskog sustava.

Obzirom na dosadašnja iskustva iz policije o iskorištavanju djece preko interneta, uz spoznaju da roditelji i prosvjetni djelatnici najčešće nisu ni svjesni takvih opasnosti, ovakva ideja o edukaciji djece je svakako dobrodošla i za svaku pohvalu.

Ovaj preventivni projekt je naišao na apsolutnu podršku u policiji, a skorašnji film bi se u narednom vremenu, uz suradnju Udruge „SB film“ s policijom predstavljao učenicima osnovnih i srednjih škola na području policijske uprave u edukativne svrhe.

Autor: Nikola Knežević/izvor PU BP/photo: sbfilm.hr

Komentari
Prethodni članakDebata “Pro i contra ovisničkog ponašanja”
Sljedeći članak80 odličja sa Europskog kupa u plesu – Subotica 2011.