Bliži nam se kraj ove kalendarske i natjecateljske godine. Ponovit ćemo, kao i svake godine, već tradicionalni pregled dostignuća naših sportaša bez ulaska u ocijene i procjene vrijednosti, jer će to uskoro učiniti Povjerenstvo za izbor Sportaša godine na temelju selekcija i vrednovanja klubova. Stoga ćemo iznijeti u nekoliko nastavaka tek značajnije, ne i sve, događaje koji su se zbili u ovoj natjecateljskoj godini, kronološki.

U siječnju smo imali nastavak tradicionalnog malonogometnog turnira Zimska liga, gdje se nakon završetka igranja po skupinama eliminiralo 8 momčadi i nastavljen je drugi krug. Nakon 30 godina obnovljen je susret veteranskih momčadi dvije novogradiške škole, koje je već prešao u tradiciju. U Cerniku su uz Dan općine dodijeljena priznanja, a od sportaša su dobili dr.Japundžić Povelju, a Tomek Grb općine Cernik. U Starom Petrovom Selu održan je međunarodni stolnoteniski turnir u organizaciji STK Godinjak gdje su pobjednici Klobučar, Ilija i Igor Tomić. Polovicom siječnja umro je poznati nogometni djelatnik iz Rešetara Stjepan Mađarević. Trener Mladosti iz Cernika Dinko Terzić, tada vodeće momčadi u 3.HNL, Istok, osokoljen osvajanjem naslova jesenskog prvaka, izjavio je“Jurišamo na Drugu hrvatsku ligu“!

 

Odbojkašice Ženskog odbojkaškog kluba Nova Gradiška startale su u drugi dio prvenstva u Šibeniku, gdje su poražene s minimalnih 2:3 i trenutačno nakon 14 kola drže 11. mjesto među 14 sudjelujućih klubova. Na čelo Rukometnog kluba Slavonka došao je Josip Kuš, nakon što je raniji predsjednik i dugogodišnji tajnik Zlatko Magić podnio neopozivu ostavku. Nakon trećeg kola Zimske malonogometne lige Nove Gradiške Marković transport je rezultatski najuvjerljiviji. U drugoj polovici siječnja krenuli su s pripremama nogometaši novogradiške Sloge i cerničke Mladost. U Mladost iz Cernika pristupio je Miljenko Kumić iz vodeće momčadi 3.HNL, zapad,Crikvenica, inače bivši igrač Cerničana. Određen je termin izbora Sportaša godine za 28. siječnja. U finalu malonogometne lige u Novoj Gradiški izbili su domaći Glembay i vojna momčad iz Vinkovaca GOMB. Malonogometna reprezentacija Hrvatske nastupila je u Novoj Gradiški i odigrala revijalnu utakmicu u sklopu završetka Zimske malonogometne lige sa futsal reprezentacijom Nogometnog središta Nove Gradiške i pobijedila s 4:2 (2:1).

 

Poznata prvoligaška igračica Ljiljana Zdunić preuzela je treniranje rukometašica novogradiške Slavonke i počela pripreme uz dosadašnjeg trenera Miroslava Samardžiju. Predstavnici Psunj Sokola iz Okučana posjetili su Kuću nogometa u Zagreba gdje su bili darivani za uspješni rad sa mladeži. Na svečanom završetku Zimske malonogometne lige koju je besprijekorno organiziralo Nogometno središte Nova Gradiška pobjednik je vojna momčad iz Vinkovaca GOMB koja je u finalu pobijedila Glembay sa 2:0. Neposredno nakon završetka seniorske Zimske malonogometne lige počela je Zimska malonogometna liga veterana i mladeži. Odigrana je prva malonogometna utamica između dva jedina ženska malonogometna kluba našeg područja, gdje su Ježice iz Ljupine pobijedile Slavonku iz Vrbove (2:1).

 

U Cerniku je održan 5. Memorijal Tomislav Sokić gdje je u finalu seniorska momčad Mladosti iz Cernika pobijedila Marković transport iz Prvče s 2:1. U prvoj domaćoj pripremnoj utakmici novogradiška Sloga, tada član 4.HNL, odigrala je na svome stadionu 2:2 sa trećeligašem Slavijom iz Pleternice. Novogradiški rukometni veterani pobijedili su odgovarajući sastav prvoligaša Nexe iz Našica s 9:8. Nakon prvih gostujućih poraza Cerničana u Kutini (3:6) a Sloge u Lipiku (0:3) međusobni prijateljski susret u Novoj Gradiški završio je pobjedom gosta s 3:2. NG Unitas je nastavio natjecanje u 2.Hrvatskoj malonogometnoj ligi i nakon 11 kola drži odlično treće mjesto među 10 klubova Regije. Početkom veljače bilo je proglašenje Sportaša godine, a laureati su odbojkašica Iris Ivaniš i nogometaš Sloge Bojan Bokan, momčad godine je Sloga, a ekipa godine Ženski odbojkaški klub, trener godine je odbojkaš Damir Runjaš, trofej fair-play pripao je kuglačicama Obrtnika, malu plaketu primio je rukometaš Zlatko Boroš i rekreativac Damir Gmajnić, a veliku plaketu kuglač Branko Simić. Sportski djelatnici primili su nagrade po godinama u sportu.

 

U Cerniku je polovicom veljače gostovao prvoligaš Osijek koji je pobijedio domaću Mladost sa 6:1. Pobjedom nad Splitom u Novoj Gradiški ( 3:0) odbojkašice ŽOK su napredovale za 2 mjesta i sada su devete. Taekwondo klub Vukovi imao je u Novoj Gradiški promotivni demonstracijski trening pod vodstvom majstora iz Južne Koreje Lee Heejina (4.Dan) , Soe Boar (4.Dan) , Kim Jinhoa (3.Dan) i Lee Jun Hwana (3.Dan) , članova World Taekwondo Peace Corpsa. Darko Filjević trener mladeži cerničke Mladosti podnio je ostavku jer je otvorio obrt u Novoj Gradiški. Vice-prvak 2.HRL, Sjever, Ivanska, pobijedila je u nastavku prvenstva u Novoj Gradiški domaće rukometaše s 36:31. Kuglačice Obrtnika iz Nove Gradiške uspješno igraju u 2.HOL, regija Istok i nakon 12 kola drže vrlo dobro 2.mjesto među 8 klubova. Atletski klub Nova Gradiška održao je izbornu godišnju skupštinu gdje nije bilo promjena pa je i dalje predsjednik ostao Ivan Višić a tajnica Sandra Ivanović. Pobjedom nad Zadrom (3:0) u svojoj dvorani novogradiške odbojkašice popelu su se na 6. mjesto među 14 klubova. Članovi Taekwondo kluba sudjelujući na prvenstvu Slavonije osvojili su 14 medalja, 2 zlatne, 6 srebrnih i 6 brončanih. Zlatni su bili Andrija Mihaljević i Tin Katalenac.

Autor: Ivo Petranović/photo: novagradiška.com

Komentari
Prethodni članakGospel na slavonski način
Sljedeći članakGradska knjižnica dobila logotip i nove najčitatelje