Kraj sezone 2018./19. donio je iznimno stresnu situaciju za NK „Slogu“ budući da je neopozivu ostavku podnio predsjednik Dalibor Tutić, a nekolicina igrača je najavila odlaske iz kluba. Također, klub je ostao i bez trenera prve momčadi Mateja Vlaovića kojeg je zamijenio Miroslav Pavišić, uspješni trener iz Slogine škole nogometa. Trener Pavišić je u kratkom roku uspio okupiti mladu ekipu s kojom će krenuti u novu sezonu 3. HNL – istok.

Kako bi se izabralo novo vodstvo kluba, 12.07.2019. organizirana je Izvanredna skupština NK Sloge te je izabran novi Izvršni odbor u sastavu: Miroslav Pavišić (predsjednik Izvršnog odbora), Damir Japundžić, Igor Milter, Vanja Španović, Augustin Babić, Josip Hron, Damir Šimunović, Branko Medunić i Željko Blazina. U Nadzorni odbor su izabrani Danko Pavlina (predsjednik NO), Mario De Villa i Saša Tančak. Novi Izvršni odbor je za dopredsjednika izabrao Damira Japundžića, za tajnika Krunoslava Hoffera te za blagajnika Milivoja Žakulu.

Kada govorimo o promjenama u igračkom kadru, klub su napustili Ivan Kašljević (HNK Mladost Cernik), Zlatko Kulundžić (HNK Mladost Cernik), Marko Maričević (NK Slavonac Nova Kapela), Daniel Bungić (NK Slavonac Nova Kapela), Josip Gospočić (NK Oriolik Oriovac), Zdravko Gospočić (NK Oriolik Oriovac) te Marko Filipović, Roberto Ćosić i Alexandar Ubavić(slobodni igrači). Iako je mnogo iskusnih igrača napustilo klub, Slogu su pojačali mladi i perspektivni igrači: Leo Jurišić (NK Batrina), Nikola Sužnjević (TSG Backnang), Karlo Grgić (NK Lučko), Donat Brlić ( NK HAŠK) i Ivan Benić (NK Hrvatski dragovoljac). Uz ove mlade igrače, u klub se vratio iskusni Bruno Menegoni, dugogodišnji igrač NK „Sloge“ i novi kapetan kluba. Sve u svemu, Slogu očekuje iznimno izazovna sezona u 3. HNL – istok s glavnim ciljem afirmiranja mlađih igrača koji bi u budućnosti trebali biti okosnica igračkog kadra.

Do sada je Sloga odigrala četiri pripremne utakmice, dvije protiv Budućnosti iz Rešetara (remi 2:2 i poraz 3:1) te dvije protiv Batrine (pobjede od 8:1 i 8:2). Do kraja priprema Sloga će odigrati još sedam pripremnih utakmica, a prva iduća je već u srijedu protiv NK Lipika 1925. Zatim slijede utakmice protiv NK Graničar Laze, NK Psunj-sokol Okučani, HNK Mladost Cernik, NK Slaven Ljupina, NK Sloga Maris i zaključno s NK Slavoncem iz Nove Kapele. Naravno, moguće je da se u raspored ubaci još pokoja prijateljska utakmica, ali isto tako da se neka od ovih utakmica i otkaže. Sve ovisi o obvezama drugih klubova.

Piše: Branko Tomek 
Foto: Branko Tomek 



 

Komentari
Prethodni članakKino Nova Gradiška: U petak projekcija filma ”Koža”
Sljedeći članakVodič za brucoše; kako se prijaviti za državnu stipendiju