Članovi Socijaldemokratske partije (SDP) danas su na biračkim mjestima u općinskim, gradskim i mjesnim organizacijama, birali  predsjednika stranke za iduće četverogodišnje razdoblje između dvojice kandidata, sadašnjeg predsjednika i bivšeg premijera Zorana Milanovića i potpredsjednika SDP-a i primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine. 

Prema neslužbenim rezultatima Zoran Milanović je pobijedio. Ostaje predsjednik SDP-a u iduće četiri godine. Prebrojana je većina glasova, a on je osvojio 61 posto glasova, a njegov protukandidat Zlatko Komadina 39 posto. Izlaznost je bila 60 posto.

Hvala vam na povjerenju. Bila je fer i žestoka utakmica i grdo se vara onaj koji misli da je oslabila SDP- poručio je Milanović te dodao kako stranka nije podijeljena jer među njima kada su vrijednosti u pitanju vrlo su male razlike. Govor je završio ”Živio SDP, živjela Hrvatska”.

Novom starom predsjedniku česititao je njegov protukandidat Zlatko Komadina. Ponovio je svoje riječi iz kampanje iako imaju dva kandidata samo je jedan SDP. – Hvala vam svima koji su glasali za socijal – demokraciju. Žao mi je što nisu glasali za promjene. Zoran Milanović pošteno je dobio ove izbore-kazao je Komadina i pružio ruku Milanoviću.

Zlatko Komadina je ranije rekao da se neće kandidirati za potpredsjednika stranke, ali i najavio da očekuje čistke u stranci.

Kazao je ranije kako i dalje ostaje angažirani član SDP-a, a lošu izlaznost  u njegovoj Rijeci komentirao je riječima da je to u Rijeci uvijek tako. Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić koji je uz Rajka Ostojića najžešče lobirao i drukao za Zlatka Komadinu rekao je kako ne misli ponuditi mandat šefa SDP-a na raspolaganje unatoč tome što je njegov kandidat i u Zagrebu izgubio od Zorana Milanovića. Jedino mjerilo, kaže, su građani te da će mandat na raspolaganje staviti tek u slučaju da izgubi na idućim lokalnim izborima u Zagrebu.

– Nema prevare, nema predaje. Hvala vam svima! – objavio je ranije Milanović na Facebooku.

 

 

 

Komentari
Prethodni članakObilježen Svjetski dan autizma / Foto
Sljedeći članak“Ujedinjeni u različitosti” – nastavak projekta Udruge gluhih i nagluhih / Foto