Samo lani u gospodarstvo i poljoprivredu grad Buzet je bespovratno uložio milijun i sto tisuća kuna, stoga nije ni čudo da Buzet nosi i Forbesovu titulu jednog od najboljih gradova za život u Hrvatskoj, piše Dnevnik.hr.
A za dobro poslovanje itekako brine i grad. U samo tri godine broj nezaposlenih je prepolovljen. Naime, u Buzetu je na stotinu stanovnika tek dvoje nezaposlenih. “Putem gradskih poticaja zaposleno je gotovo stotinjak ljudi u zadnjih nekoliko godina, a još toliko potpora smo podijelili poduzetnicima koji su na taj način unaprjeđivali svoj dosadašnji posao”, rekao je gradonačelnik Siniša Žulić.
Razvitak malog i srednjeg poduzetništva
On kaže da je za razvitak malo i srednjeg poduzetništva bitna stabilnost.
“Drago mi je da svake godine imamo sve veći broj poslovnih subjekata. Konkretno, u zadnjih godinu dana na području grada Buzeta otvorilo se 40-ak novih tvrtki i obrta”, dodaje Žulić.
Jedan od svijetlih primjera je i mala obiteljska tvornica za proizvodnju keksa koja proizvodi oko 320 kilograma zdravih keksa dnevno. Mala proizvodnja želi postati veća, a kako stvari stoje u tome će i uspjeti. Na pomolu je i početak izvoza.
Borba s tvrtkama iz inozemstva
“Mi se borimo na tržištu s razno raznim konkurentima uglavnom iz uvoza, jer u Hrvatskoj kekse bez šećera i ovaj tip proizvodnje ne radi nitko. Uz razne probleme uspijevamo opstati, unaprjeđivati proizvode i razvijati nove”, pojašnjava vlasnik Dražen Horvat.
Još jedna uspješna priča je i ona Saše Vujnovića koji je prije 4 mjeseca otvorio menzu. Nakon desetogodišnjeg rada za poslodavca, odlučio je pokrenuti vlastiti posao.
“Jako smo zadovoljni, jako lijepo radimo nas troje, radimo u kuhinji na tri plaće smo koje redovito isplaćujemo. Naše dobavljače isplaćujemo uredno u dan”, kaže Saša.
Dodaje da većinu proizvoda nabavlja od lokalnih OPG-ova, te da tako jedni drugima daju posla.

Komentari
Prethodni članakKrvavi Uskrs za kršćane u Pakistanu – 65 poginulih
Sljedeći članakFOTONATJEČAJ: Volim svoju županiju