Večeras je završena Zimska malonogometna liga Metalijatrans/PAN 2012. Pobjednik turnira je ekipa Slavonskog bisera koja je s 2:3 pobijedila ekipu Glembaya.

No, krenimo redom. Za zadnji dan zimske lige pripremljen je stvarno bogati program s 8 utakmica, što revijalnih i prijateljskih, što natjecateljskog značaja. Program su započeli limači Mladosti iz Cernika i Sloge iz Nove Gradiške. Kao i kod „velikih“ igrača, tako su i ovi „mali“ pokazali da između ova dva kluba postoji veliko rivalstvo. No, ovaj put su Novogradiščani bili uspješniji i pobijedili Cerničku Mladost s visokih 1:8. Strijelci su bili: Lončarević 0:1, Dautović 0:2, Guberović 0:3, Ivanišević 0:4, Guberović 0:5, Turkalj 0:6, Turkalj 0:7, Herceg 1:7, Balunović 1:8.
Nakon utakmice Fran Balunović je dobio pehar za najboljeg igrača utakmice. Pehar je uručio voditelj lige Tomislav Vlaović.
Potom je odigrana još jedna vrlo zanimljiva i atraktivna utakmica mladih nogometašica. Sastale su se naše Ježice iz Ljupine i Požežanke. Gostujuće igračice Požege su bile uspješnije s 0:4. Golove su postigle: Dodiković 0:1, Veselin 0:2, Dodiković 0:3, Majin 0:4

Kao i svake godine, pa tako i ove, na Zimskoj malonogometnoj ligi nastupili su i predstavnici Brodsko-posavske županije koji su na trenutak napustili svoje trenutne funkcije na vodećim političkim mjestima u županiji kako bi odigrali prijateljsku utakmicu s Učiteljima Nove Gradiške. U ekipi Brodsko-posavske županije među ostalim igrali su dožupan Davor Vlaović, te pročelnici Vladimir Štefanek, Miroslav Jarić i Ivan Lukić. Ovaj put političari nisu bili toliko uspješni kao u poslovnom svijetu, te su izgubili od Učitelja Nove Gradiške s visokih 7:2. Strijelci su bili: Davor Vlaović 0:1, Pribanić 1:1, Andrašić 2:1, Zovko 2:2, Vlajnić 3:2, Darko Vlaović 4:2, Darko Vlaović 5:2, Adžić 6:2, Darko Vlaović 7:2.
Nakon nekoliko revijalnih i prijateljskih utakmica, odigrana je utakmica za 3. mjesto tunira. Sastali su se Moby Dick i Beton. Ekipa Betona je bila uspješnija i zasluženo je pobijedila rezultatom 1:5. Strijelci su bili: Jurković 1:0, Dokuzović 1:1, Lukić 1:2, Marić 1:3, Blažević 1:4, Balašković 1:5. Trećoj momčadi turnira medalje, pehar i novačnu nagradu u visini od 2.000,00 kn uručio je predstavnik Nogometnog središta Nova Gradiška Damir Japundžić.

U nastavku programa revijalnu prijateljsku utakmicu odigralu su predstavnici Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije i Nogometnog središta Nova Gradiška. Utakmica je bila vrlo zanimljiva za gledatelje kojih je i ovoga puta bilo u velikom broju kao i večer prije, te su opet napunili dvoranu Elektrotehničke i ekonomske škole do zadnjeg mjesta. Slavili su Novogradiščani s 1:3. Golove su postigli: Menegoni 0:1, Terzić 0:2, Ostojić 1:2, Terzić 1:3.
Po prvi put u Novoj Gradiški nastupila je Selekcija Roma Hrvatske koja je igrala protiv Legendi Nove Gradiške. Važno je za istaknuti da su za Novogradiščane nastupile i legende novogradiškog nogometa braća Slavko i Milan Tominac. Svaki njihov potez publika je pratila s velikim pljeskom i ovacijama, pogotovo kad su nakon izjednačenog rezultata 2:2, prilikom izvođenja šesteraca postigli pogotke za svoju ekipu. Kao što smo rekli utakmica je u regularnom vremenu završila 2:2, te se tražio pobjednik izvođenjem šesteraca. Na kraju nije bilo pobjednika te je rezultat nakon izvođenja penala bio 5:5. Svaka čast braći Tominac na velikoj borbi i trudu, jer su bez obzira na svoje poodmakle godine pokazali da još mogu igrati, te da im je nogomet u krvi.
S obzirom da je ekipa Robert Grdović & prijatelji otkazala u zadnji tren svoj nastup na Zimskoj malonogometnoj ligi Metalijatrans/PAN 2012., zamijenila ih je Selekcija lige koja je odigrala prijateljsku utakmicu s ekipom Trenta (pobjednici nedavno održanog malonogometnog turnira u Požegi). Ove momčadi odigrali su jednu vrlo kvalitetnu i čvrstu utakmicu, što pokazuje i rezultat od 2:1 za Selekciju lige. Golove na utakmici postigli su: Rozman 1:0, Grgić 2:0, Dražetić 2:1.
I šećer na kraju ili šlag na torti, ono što su svi nestrpljivo čekali, finale novogradiške zimske malonogometne lige. Sastale su se definitivno dvije najkvalitetnije momčadi turnira, odnosno ekipe koje su pokazale najbolji nogomet Glembay i Slavonski biser. Riječ je o najefikasnijoj, najneizvjesnijoj, najčrvšćoj i najboljoj utakmici turnira. Do zadnjih sekundi utakmice nije se znao pobjednik. Publika je svaki potez pratila s uzdahom i grickanjem noktiju na prstima.

U 11. minuti utakmice pao je prvi gol i to za ekipu Slavonskog bisera. Pogodak je postigao Alen Grgić. Do kraja prvog poluvremena rezultat je ostao isti, a blagu nadmoć na terenu imao je Slavonski biser. Prvo poluvrijeme obilježio je i snažan udarac loptom Milana Kulića izravno u lice vratara Glembaya Dejana Milijevića zbog čega je susret prekinut na nekoliko minuta radi pružanja pomoći Milijeviću. No, prošlogodišnji najbolji vratar turnira bez obzira na lakšu ozljedu, nastavio je braniti za svoju momčad. U drugom poluvremenu nastavila se nadmoć Slavonskog bisera što je rezultiralo njihovim još jednim zgoditkom Dine Brkanovića u 30. minuti susreta. Nakon toga Glembay nije imao šta izgubiti, te su sa svim mogućim sredstvima krenuli u napad na vrata Slavonskog bisera. Tako su zamjenili vratara Milijevića za jednog dodatnog igrača, što je rezultiralo velikim presingom na vrata protivnika. To je rezultiralo pogotkom u 34. minuti Gorana Barišića koji se smanjio rezultat na 1:2. Glembay je bez obzira na ovaj pogodak nastavio igrati s dodatnim igračem u igri i bez vratara, što im je bio najbolji potez utakmice, jer su 3 minute prije kraja susreta postigli izjednačujući pogodak za 2:2. Gol je postigao ovaj put Tomislav Barišić. U pitanju je 27. minuta susreta. Nakon izjednačujućeg pogotka vraća se Milijević na vrata Glembaya, te je presing igra okrenuta na drugu stranu. Zadnje minute susreta protekle su u višestrukim napadima Slavonskog bisera na vrata Glembaya i dogodilo se ono što nitko nije očekivao. Igrala se zadnja minuta susreta kad je odlučujući gol za 2:3 i pobjedu Slavonskog bisera postigao Milan Kulić. Slavlje je počelo i Slavonski biser je odnio pobjedu na turniru. Ponovimo još jednom, ovo je bila najneizvjesnija utakmica tunira, te je zaista svaki gledatelj uživao u malonogometnim majstorijama i kombinacijama koje se rijetko viđaju.
Pobjednicima turnira (Slavonski biser) uručene su medalje, veliki prijelazni pehar, mali pehar u trajno vlasništvu i novčana nagrada u visini od 10.000,00 kn, dok su drugoplasiranom Glembayu (drugu godinu zaredom) uručene medalje, pehar u trajno vlasništvo i novčana nagrada u visini od 3.000,00 kn.

 

Za najboljeg igrača turnira izabran je Milan Kulić, za najboljeg strijelca Mijo Keser s 11 golova, za najboljeg vratara Ivica Đikić, dok je za Fair play momčad turnira izabrana ekipa Caffe bara Bugi iz Gornjih Bogićevaca koja tijekom cijelog tunira nije dobila niti jedno isključenje, niti se bunila na odluke sudaca, niti su igrači počinili veće prekršaje na turniru. Svi spomenuti su dobili nagrade (statue), a sve medalje, pehare i nagrade dodijelili su predstavnici Nogometnog središta Nova Gradiška Krunoslav Hofer i Damir Japundžić, te predstavnici glavnih i dugogodišnjih sponzora lige tvrtki Metalijatrans i PAN.

Važno je za spomenuti da su se publici u stankama utakmica predstavili članovi taekwondo kluba Vukovi.

 

Gotova je još jedna Zimska malonogometna liga, i ove godine sve pohvale idu organizatoru Nogometnom središtu Nova Gradiška i voditelju lige Tomislavu Vlaoviću, kao i sucima lige koji su odradili odličan posao, što dokazuje da nije bilo većih primjedbi igrača na njihovo suđenje. Sa zadnjom odigranom utakmicom turnira postignuta je brojka od ukupno odigranih 100 utakmica (uključujući revijalne i prijateljske) u ovogodišnjem izdanju Zimske malonogometne lige. Jedini nedostatak na završetku ove lige je bio izostanak sportskog novinara Ive Petranovića koji je sve ove godine vodio ligu, ali je zbog zdravstvenih tegoba njegovo mjesto na završetku lige preuzeo i odlično odradio posao Branko Tomek. Kolegi Petranoviću želimo što prije ozdravljenje i što skoriji povratak na sportske terene.

Medijski pokrovitelj zimske lige i ove je godine bio Radio Nova Gradiška koji je na svojem portalu www.radiong.hr i u za to predviđenim emisijama pratio sva događanja vezana za ligu.

No, malonogometnim aktivnostima nema kraja. Uskoro počinje malonogometna liga veterana i još jedna Bubamara (liga kadeta, pionira, početnika, limača i djevojčica).

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakNanbudo seminar u Okučanima dobio i međunarodni značaj
Sljedeći članakSpomen hodočašće “Putem borbenog djelovanja 121. brigade”