Dana 19. kolovoza (nedjelja) 2018. godine, na graničnom prijelazu sa BiH Turistički ured Brodsko-posavske županije je sukladno zadaćama i ciljevima, a uz odobrenje i potporu Glavnog ureda HTZ-a organizirao dijeljenje promotivnih materijala (auto karte, licitarska srca, vrećice lavande, kemijske olovke, najnovije izdanje turističkog kataloga Brodsko-posavske županije kao i nedavno tiskanu tematsku brošuru eno – gastro ponude naše županije).

Motiv ove akcije je izraziti dobrodošlicu, ali i mali znak pažnje i zahvalnosti na ukazanom povjerenju i odabiru naše zemlje kao turističke destinacije.

Budući da kroz našu županiju tranzitira veliki broj turista te nam prema podacima iz eVisitor sustava najveći promet (dolasci i noćenja) ostvaruju upravo turisti u tranzitu, ocijenili smo da im na ovaj način zahvalimo na ukazanom povjerenju.

Cilj ove akcije je pozicioniranje Hrvatske kao zemlje ljubaznih domaćina, ali i ujedno upoznati turiste sa turističkim aktivnostima i atrakcijama naše županije. Upravo smo zato dijelili i turistički katalog koji sadrži najvažnije informacije o turističkoj ponudi Brodsko-posavske županije, a koji smo izdali u svibnju ove godine. Spomenuti katalog je HTZ sufinancirao sa 80% sredstva kroz potpore nerazvijenim područjima. Ostali suveniri su namjenski promotivni materijal koji nam je dostavljen iz Glavnog ureda HTZ-a. Ovakve i slične akcije su uobičajene u županijama koje graniče sa susjednim državama te je na taj način uz odobrenje Granične policije i Ministarstva unutarnjih poslova te potporu HTZ-a ova aktivnost Turističkog ureda dobra praksa koja se uklapa u zadaće i ciljeve turističke promocije.

Sličnu akciju proveo je i Glavni ured HTZ-a sredinom srpnja na graničnom prijelazu sa Slovenijom uz nazočnost direktora Glavnog ureda gospodina Kristijana Staničića.

Putnici su reagirali vrlo pozitivno što je nama u Turističkoj zajednici nagrada i ohrabrenje.

Osim Ružice Vidaković, direktorice Turističkog ureda Brodsko-posavske županije, u ovoj akciji su sudjelovala i dva studenta Kristijan Nikolić i Mara Mrvelj.

Kristijan Nikolić student je Međunarodnih odnosa i diplomacije na „Libertasu“, ovakav posao radio je danas prvi puta te je izjavio: „ Ovo je odlična akcija za hrvatski turizam i iz kataloga koji je odlično prezentirao ponudu Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, vjerujem da će u nekom budućem prelasku granice neki od turista pronaći sadržaja koji će ih zadržati na boravku i noćenju. Svi su turisti bili ugodno iznenađeni“. 
Uz Kristijana,vrijedno je promotivne materijale dijelila danas i Mara Mrvelj studentica hortikulture.

Također je bitno istaknuti da se prema eVisitor sustavu bilježi rast dolazaka i noćenja stranih turista i u ovoj godini.

Autor: Ružica Vidaković, direktorica Turističkog ureda Brodsko posavske županije

Komentari
Prethodni članakDroge u Hrvatskoj: Objavljeno gdje je najviše ovisnika, što uzimaju, a tu je i jedna velika prijetnja
Sljedeći članakCrni vikend iza nas: Teške tjelesne ozljede zadobio 31-godišnjak; u Novoj Gradiški izgorjela dvorišna zgrada