Snijeg otežava promet u gotovo cijeloj zemlji. Za promet su zatvorene neke državne ceste, te dionice autocesta, dok se na A1 od čvora Zadar 2 do Vrgorca vozi svega 40 km/h. Zatvorena je i jedna dionica Jadranske magistrale. HAK vozače moli da odgode putovanja.

Snijeg jutros otežava promet u gotovo cijeloj zemlji. U Istri, na cijelom Jadranu i u dijelu Gorskog kotara puše jak vjetar, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Zbog najavljenog snježnog nevremena, Hrvatski autoklub upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i ako je moguće da odgode putovanje.

Za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, dionica autoceste A6 Rijeka – Zagreb između Kikovice i Delnica, te Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene (D8).

Samo za osobna vozila otvorene su Jadranska magistrala od Bakra do Senja (D8), Paški most, i državne ceste: D54 Maslenica – Zaton Obrovački i D25 Gospić – Karlobag.

Na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp-prikolicama (I. skupina). U Lici i Gorskom kotaru proglašeni su zimski uvjeti, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama na D1 Drežničko Selište – Korenica – Gračac – Knin, D23 Kapela – Žuta Lokva – Senj, D25 Korenica – Gospić, D42 Poljanak – Selište, D50 Žuta Lokva – Lički Osik – Gospić, D52 Špilnik – Korenica, D217 Vaganac – Ličko Petrovo Selo, D504 Ličko Petrovo Selo – Prijeboj, D522 čvor Udbina – čvor Gornja Ploča, D218 GP Užljebić – Brotnja i D27 Gračac – Zaton Obrovački.

Za sav promet zatvorene su ceste: D506 Dobroselo – Mazin i ŽC Bjelopolje – Donji Lapac. U Gorskom kotaru zimski uvjeti su na A6 od čvora Bosiljevo do čvora Delnice D3 Zdihovo – Kupjak – Delnice – Gornje Jelenje (stara cesta kroz Gorski kotar), D32 Prezid – Delnice, D42 Stubica – Ogulinski Hreljin, D203 Brod na Kupi – Delnice,D305 Parg – Čabar, D501 Gornje Jelenje– Oštrovica – Meja i ŽC Vrbovsko – Ravna Gora te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Vrbovskog, Delnica i Čabra.

Autocestom A1 od čvora Zadar 2 do Vrgorca zbog snijega se vozi uz ograničenje od 40 km/h.

Zimski uvjeti proglašeni su u cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji (s otocima), u Vrgorcu, Metkoviću, Pločama i na Pelješcu, te u Slavoniji na širem području Đakova, Osijeka i Požege.

U prekidu su trajektne linije: Brestova – Porozina, Valbiska – Lopar, Jablanac – Mišnjak i Prizna – Žigljen.

Autor: Net.hr/HAK

Komentari
Prethodni članakTurizam, k tome još i ruralni
Sljedeći članakAutohtonost i egzotika, uz nezaboravnu gastronomiju naši su aduti