19. prosinca 2011. godine prilikom ribolova na rijeci Savi kod Stare Gradiške nestao je trideset osmogodišnji Berislav Ramač.

Berislav je hrvatski branitelj i poznati sportski djelatnik koji je za sobom ostavio suprugu i troje malodobne djece koji se nalaze u teškoj financijskoj situaciji. Posjetili smo jučer obitelj Ramač, koja do današnjeg dana još ne zna za svog voljenog supruga i oca. Berislav je uvijek volio pomagati ljudima, rekla je supruga Simona Elena Ramač, te napominje kako ga je upravo ta njegova dobrota i koštala. Naime, bio je jamac za dva kredita, no kako korisnici kredita nisu redovno otplaćivali isti, upravo su Berislavu kao jamcu banke blokirale račun preko kojeg već dvije godine ne dobiva svoju vojnu mirovinu. Tako da je ova obitelj u jako teškoj financijskoj situaciji, te živi svakoga mjeseca samo od 1.090,00 kn dječjeg doplatka, te invalidnine u visini od 150,00 kn.

Upravo zbog teške financijske situacije obitelji Ramač, od Berinog nestanka, organiziraju se humanitarne akcije kako bi se pomoglo obitelji i gospođi Simoni Eleni kako bi mogla othraniti svoje troje djece, čije je i psihološko stanje u ovim trenucima loše, te zbog toga moraju potražiti i pomoć psihologa. Simona Elena je rekla da joj spomenute humanitarne akcije puno znače.

Nažalost, kako i sama Berislavova supruga tvrdi, policija i ostale institucije baš i ne odrađuju svoj posao kako bi inače trebali, te je obavijestila o svom slučaju i nadležne institucije i Ministarstvo obrane, s obzirom da je Bero, kako su ga prijatelji zvali, bio hrvatski branitelj. I sami smo se uvjerili u neozbiljnost institucija, koje su u službenom dopisu obitelji Ramač napisali kako se Berislav utopio, bez obzira što je on prijavljen kao nestala osoba, te do današnjeg dana nije pronađeno tijelo.

O lošem iskustvu sa spomenutim institucijama, ali i sa sumnjivim iskazima svjedoka tog tragičnog događaja progovorila je i sama Simona Elena koja je sa svime tim ogorčena.

Inicijatori humanitarne akcije „Pomozimo Berinoj obitelji“ su zamjenik načelnika Općine Okučani i Berin veliki prijatelj Željko Đurić, te Radio „Bljesak“ Okučani.

Dosta ljudi se javilo za pomoć obitelji Ramač, kao što je rekao i Đurić, te su im na tome zahvalni i članovi obitelji Ramač i sami organizatori akcije, a u naredno vrijeme bit će organizirano još akcija. Jedna od njih je i u organizaciji Radija Nova Gradiška i Udruge „Hrabro dijete“ koja će biti održana u petak 10. veljače 2012. godine u emisiji „Narodni vez“ koja će biti realizirana uživo iz caffe disco kluba „Porin“. Tako će svi zainteresirani Novogradiščani imati priliku još jednom pomoći obitelji Ramač dobrovoljnim prilozima.

 

U ovotjednom izdanju „Narodnog veza“ Radija Nova Gradiška uživo u „Porinu“ nastupit će Koktel bend, Lutalice, OK band, Replay band i tamburaški sastavi Lipa i Lađari. Sponzori Narodnog veza koji će ujedno i nagrađivati naše goste su Kreacije „Andrea“, Rekreacijski centar „IV“, „Lion mable“ – Gradiška (BiH), Trgovački obrt „Suzana“, Restoran „Đerdan“ – Gradiška (BiH), „Veldić promet“ – prodajni centar sanitarne i kupaonske opreme, „Zoo oaza“, Trgovački obrt „Koala“,  Cvjećarnica „Mimoza“ i Trgovački obrt „Kokolo“. Stoga dođite i Vi 10. veljače na „Narodni vez“ u Cafe disco klub Porin, pokažite da imate veliko srce i svojim dobrovoljnim prilogom pomozite onima kojima je najpotrebije, jer znajte, dobro se dobrim vraća.

Autor: Nikola Knežević

 

Komentari
Prethodni članakProblem dugotrajne suše i nedostatka vode postaje alarmantan
Sljedeći članakOsme veljače ili osmog veljače? /Zahlađenje i zahladnjenje