Tihomir Jakovina, predsjednik ŽO SDP-a(Foto: AP/SBplus)

SLAVONSKI BROD – Nakon što je 30. siječnja, u ime deset općinskih organizacja SDP-a, opunomoćeni potpredsjednik brodskog Gradskog odbora SDP-a, Stribor Valenta, obznanio inicijativu za sazivanje Županijske konvencije – na kojoj bi trebalo analizirati rezultate rada stranke i njezina vodstva – u redovima brodsko-posavskih socijaldemokrata vrije.

Mada je donedavni ministar poljoprivrede i još uvijek predsjednik Županijskog obora SDP-a, Tihomir Jakovina, reagirao na način da je ustvrdio kako je, ustvari, njegovo predsjedništvo, isti dan, donijelo odluku o sazivanju županijske Konvencije, izgleda, u stranci je uvelike izgubio liderski autoritet.

Naime, u petak, 12. veljače, po drugi put zakazana, sjednica Županijskog odbora SDP-a nije održana, jer se pozivu odazvalo tek 19 od 43 člana tog najvišeg stranačkog tijela između Konvencija. Isto se dogodilo i nedavno, kad se pozivu odazvalo 20 od 43 člana.

Mada ne bi trebalo odmah donositi zaključak kako je Jakovina izgubi povjerenje i u članstvu stranke – koje na izravnim izborima predsjednika bira po principu jedan član jedan glas – unutarstranačka situacija sigurno nije dobra.

Dakako, pokušali smo kontaktirati samog Jakovinu, ali u tome nismo uspjeli. Da čovjek ima puno posla sasvim je sigurno, međutim, baš zbog toga, hitno će morati presložiti svoje prioritete ako želi liderom u stranci ostati. Naime, Konvencija će biti održana, kad god, i na njoj donesen sud o vodstvu, kakav god.o

Komentari
Prethodni članakPoziv darovateljima krvi
Sljedeći članakOdržana godišnja skupština Udruge “Sv. Leonard” / Foto