Kako stvoriti svojevrsni gastro zabavni brend i postati prepoznatljivo ime, destinacija i prepoznatljivo događanje na samo na našem području već i izvan granica naše Brodsko posavske županije, itekako dobro znaju žitelji Davora.

Prvi vikend u kolovozu, to se već dobro zna, rezerviran je za nadaleko poznate „Ribarske večeri“ koje su, 18. godinu zaredom kroz dvije večeri okupile nekoliko tisuća posjetitelja koji su i ovoga puta mogli uživati u čuvenim davoračkim specijalitetima, šaranu na rašljama, prženom šaranu, fiš paprikašu, pitama i svim drugim slasnim delicijama koje su jednostavno mamile sve posjetitelje da ih kušaju. Dokaz tome su i redovi koji su se stvarali samo kako bi se probala nadaleko poznata i odlično pripremljena davoračka riba.

Pet tona ribe koju su ovoga puta pripremili članovi Kulturno umjetničkog društva „Matija Antun Relković“ iz Davora uz pomoć žitelja ovoga mjesta brzo je „planulo“, stoga se i ovoga  puta tražila porcija više ovog slasnog zalogaja.

Domaćini su se i ove godine, uz pomoć i potporu Općine Davor te pokroviteljstvo Turističke zajednice Brodsko posavske županije potrudili i za bogat zabavni program. Tako su posjetitelje u petak zabavljali „Berde bend“, Stanko Šarić  i domaće snage, Tamburaški sastav „Satir“, dok se za dobru atmosferu, uz pomoć „Satira“ sinoć potrudio vrsni glazbenik   Jacques Houdek.

– Kulturno umjetničko društvo „Matija Antun Relković“, Nogometni klub “Posavac”, ugostiteljski objekti iz Davora i veliki broj volontera Davoraca i ove godine uložili su veliki trud da sve pripreme i spremno dočekaju sve posjetitelje kako bi im pružili pravo slavonsko gostoprimstvo i nezaboravan provod. Hvala svim Davorcima, hvala svima koji su nas posjetili i ove godine. Postali smo punoljetni, nastavljamo i dalje, stoga dogodine očekujemo još veći broj posjetitelja – ističe načelnik Općine Davor Đuro Anđelković.

A tako je i bilo. Tradicija se nastavila, dobro raspoloženje postignuto, u neformalnoj i opuštenoj atmosferi uživalo se u ovom prekrasnom slavonskom mjestu, a sve viđeno i doživljeno dovoljan dokaz da se s ovom sjajnom gastro turističkom manifestacijom nastavi i sljedeće godine.

Priča je to koja na odličan način spaja tradiciju i gastronomiju, postavlja temelje riječnom turizmu, ali i nudi užitak za sva osjetila.

Priča je ovo i događanje koje svakako trebate posjetiti pa ako niste, dogodine svakako to učinite.

 

Komentari
Prethodni članakPrvi radni dan za 18 policijskih službenika vježbenika
Sljedeći članakU prometnoj nesreći teško ozlijeđeno pet mladih osoba