Udruga “Volontera” Nova Gradiška i akcija pečenja palačinki, Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška i prezentacija radova kreativne radionice “Misli europski”, te Udruga “Ledera” i info pult o EU fondovima, samo su neki od zanimljivosti na koje se mogli naići Novogradiščani i gosti ovog najmlađeg grada u Hrvatskoj koji su ove subote pohrlili na novogradiški središnji trg.

Prekrasan sunčan dan s daškom vjetra ove subote izmamio je veliki broj Novogradiščana na ulice, pogotovo na središnji gradski trg gdje su svi kafići doslovce krcati gostima.

Osim toga ovaj lijep dan je bio prigoda za razne udruge koje su danas postavile svoje štandove na novogradiškom trgu. Udruga za unaprjeđenje, zaštitu i promicanje ruralnih područja „Ledera“ iz Nove Gradiške postavila je info pult povodom obilježavanja europskog tjedna u Brodsko-posavskoj županiji. Senka Vranić iz Udruge “Ledera” rekla je da je cilj ovog štanda informirati građane o programima Europske unije i to s raznim letcima, prospektima i ostalim promotivnim materijalima. Udruga “Ledera” je udruga za održivi razvoj koja pokriva zapadni dio Brodsko-posavske županije i koja se bavi razvojnim programima razvoja društvenog života zajednice, ističe Vranić.

Svoj info štand postavili su danas i članovi udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška u vidu prezentacije radova kreativne radionice „Misli europski“. Ujedno je riječ o humanitarnoj akciji prikupljanja dobrovoljnih priloga za pomoć u radu udruge koja je i organizator predavanja “Europska unija i MI” o pravima i položaju gluhih i nagluhih osoba. Predavanje će biti održano u sklopu europskog tjedna u Brodsko-posavskoj županiji sljedećeg ponedjeljka 07. svibnja 2012. godine u gradskoj knjižnici od 10 sati i 30 minuta.

Isto tako u sklopu obilježavanja Europskog tjedna u Brodsko-posavskoj županiji Udruga “Volontera” Nova Gradiška danas je organizirala akciju pečenja palačinki kako bi skupila financijska sredstva za pomoć u daljnjem radu udruge. Riječ je o tradicionalnoj akciji, a bilo je tu palačinki od nutele i različitih vrsta pekmeza koje su građani sa zadovoljstvom konzumirali. Udruga  je poznata po velikom broju aktivnosti, a posebno su aktivni bili u travnja, dok do kraja ovog mjeseca pripremaju još niz aktivnosti među kojima izdvajaju razmjenu robe sljedećeg tjedna, te aukciju slika u sklopu akcije “Korak za Ljubicu”.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakDan Općine Staro Petrovo Selo
Sljedeći članakBrodsko – posavski HDZ podržava Karamarka