U petak od 8,30 do 14 sati u Sibinju u Osnovnoj školi „Ivan Mažuranić“ održano je Županijsko natjecanje učenica i učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila upravljanja biciklom „Sigurno u prometu“ 2012.

Nakon prijema uzvanika i sudionika natjecanja uz dogovor sudaca i voditelja natjecanja započelo je testiranje i provjera vještine upravljanja biciklom na vježbalištu, nakon čega su službeno objavljeni rezultati, dodijeljene nagrade, diplome, pohvalnice i zahvalnice.

Specifičnost i posebnost ovogodišnjeg pisanog dijela je to što se održalo „online“, dakle u informatičkoj radionici, a nakon toga je uslijedilo tradicionalna provjera vještina upravljanja biciklima na poligonu.

U natjecanju je sudjelovalo 9 osnovnih škola sa područja Županije brodsko-posavske, te je prvo mjesto osvojila ekipa OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ iz Starog Petrovog Sela, drugo mjesto ekipa OŠ „Ljudevit Gaj“ iz Lužana, a treće mjesto OŠ „Josip Kozarac“ iz Slavonskog Šamca-Kruševica.

Pojedinačno – djevojčice prvo mjesto je osvojila Anita Čevizović, OŠ „I.G.Kovačića“ iz Starog Petrovog Sela, drugo mjesto Lucija Topčić, OŠ „Mato Lovrak“ iz N. Gradiške, a treće mjesto je osvojila Mirna Radovanović, OŠ „Sikirevci“ iz Sikirevaca.

Pojedinačno – dječaci prvo mjesto je osvojio Marko Ćosić, OŠ „Josip Kozarac“, Slavonski Šamac-Kruševica, drugo mjesto Mateo Tokić, OŠ „Ljudevit Gaj“ iz Lužana, dok je treće mjesto osvojio Gabrijel Mitrović, OŠ „Ljudevit Gaj“ iz Lužana.

U završnici su pobjedničkim ekipama uz zaslužena priznanja na dar dodijeljeni bicikli.     Uz navedena događanja učenici OŠ „Ivan Mažuranić“ Sibinj su priredili bogat kulturno umjetnički program, odnosno pjesme i predstave s tematikom sudjelovanja djece u prometu i njihove sigurnosti.

 

Od predstavnika PU brodsko-posavske navedenom natjecanju su prisustvovali načelnik Postaje prometne policije Slavonski Brod Antun Valić, pomoćnik načelnika Mato Pušeljić, te policijski službenik Zlatko Forgač u svojstvu suca na poligonu.

Komentari
Prethodni članak22 kaznena djela za vikend
Sljedeći članak“Gluhe i nagluhe osobe” – europske vrijednosti