24. svibnja 2012. godine točno u 12 sati trebala je biti održana sjednica gradskog vijeća Grada Nova Gradiška. Na sjednicu se odazvalo 5 od ukupno 19 vijećnika koliko broji gradsko vijeće. Utrvđen je nedostatak kvoruma i sjednica je odgođena za danas također u 12 sati, no dogodilo se ponovno nešto nepredviđeno.

SDP-ovci su danas tražili skidanje s dnevnog reda izvješće o izvršenju proračuna za 2011. godinu što je izazvalo veliko protivljenje oporbe koja je zbog toga napustila sjednicu, a riječ je o članovima HDZ-a i HDSSB-a. Tako da ponovno vijeće nije imalo kvoruma, te je sjednica po drugi put odgođena. Netom poslije toga zatražili smo izjave od čelnih ljudi u HDZ-u i HDSSB-u.

Predsjednik novogradiškog HDSSB-a Josip Mikšić za Radio Nova Gradiška izjavio je kako je jučer održan koordinacijski sastanak sa SDP-om na kojem je raspravljano o samom dnevnom redu, te nije bilo riječi o skidanju neke točke dnevnog reda.

Od kluba vijećnika HDZ-a Nova Gradiška primili smo i priopćenje u kojem su se izjasnili o prvom odgađanju sjednice gradskog vijeća, a što su trebali iznijeti u današnjem aktualnom satu koji nije održan zbog nedostatka kvoruma prilikom izglasavanja dnevnog reda.

Prenosimo dio priopćenja:

„Prošlog četvrtka trebala se održati sjednica gradskog vijeća, no zbog nedostatka kvoruma sjednica je odgođena za 8 dana. Odmah smo postavili pitanje zašto mi iz HDZ-a nismo upoznati da sse sjednica neće održati. Predsjednik gradskog vijeća Mirko Golovrški je odgovorio da oni nisu znali hoće li biti kvoruma na sjednici, jer su neki navodno ispričali i najavili nedolazak. Znakovito je da na sjednicu nisu došli gradonačelnik i dva zamjenika, da nije doša nitko iz SDP-a, te da su unaprijed obaviješteni svi ravnatelji gradskih ustanova koji su trebali podnijeti izvješće o radu da se sjednica otkazuje. Svi su znali da se sjednica otkazuje osim članova HDZ-a. Samo utvrđivanje nedostatka kvoruma bila je predstava, odnosno farsa. U 20 godina demokracije u Novoj Gradiški ni jednom se nije dogodilo da se sjednica ne održi na ovakav način. Izražavamo žaljenje i ulažemo protest ovakvim ponašanjem i samovoljom. Ne želimo podržavati ovakvo neodgovorno i nedemokratsko ponašanje prema vijećnicima i građanima Nove Gradiške prema kojima trebamo imati poštovanje i koji su nam dali povjerenje. Tražimo odgovor za ovakvo događanje“, piše u priopćenju kluba vijećnika HDZ-a Nova Gradiška.

Gubi li zaista vladajući SDP u Novoj Gradiški političku moć, te izmiče li stolica aktualnom gradonačelniku Josipu Vukoviću, vrijeme će pokazati. Za sada se ne zna kada će biti održana sljedeća sjednica gradskog vijeća.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakŽupanijski vijećnici prihvatili izvješće župana Marušića
Sljedeći članak“Pušenje ili zdravlje”