Protekli vikend Gornji Bogićevci su bili središte tradicionalnih seoskih igara. U tri dana održana je Dječja olimpijada, turnir naselja Općine Gornji Bogičevci te 6. festival seoskih igara.

Na dječjoj olimpijadi sudjelovalo je 80-ak djece koji su se natjecali u disciplinama – skok u dalj, mali nogomet, skakanje u vreći, bacanje potkove u štap I potezanje užeta. Nakon cijelog popodneva sportsko-rekreacijskih aktivnosti na nogometnom stadionu Brezine poredak je bio sljedeći:

 

1. Bogićevci I

2. Bogićevci II

3. Smrtić

4. Trnava

5. Dubovac

6. Kosovac

 

Inače, ekipe su organizirali predsjednici mjesnih odbora Općine Gornji Bogićevci. Prve tri najbolje ekipe nagrađene su peharima, a po pojedinim disciplinama plaketama za prva tri osvojena mjesta.

 

Dan kasnije odigran je nogometni turnir naselja Općine Gornji Bogićevci koji svake godine privčue pažnju kako posjetitelja. Nedjelja je bila rezervirana za 6. festival seoskih igara koji je okupio mnoštvo sudionika i gledatelja. Sudjelovali su sportski rekreativci iz Jajca u Bosni i Hercegovini, Salinovca, Poljane Biškupečke, Bačkog Gradišta u Vojvodini, Stažnjevca, Okučana (Biciklistički klub „sv. Franjo“ i Hrvatska udruga „Banja luka“), Nove Gradiška i domaćini iz Društva za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Gornji Bogićevci.

Na nogometnom stadionu Brezine oko 400 sudionika natjecalo se u sljedećim disciplinama: skok u dalj s mjesta, nošenje jajeta u žlici, potezanje štapa, nošenje košare na glavi, bacanje kamena s ramena, skakanje u vreći, bacanje potkove u štap, ubacivanje dvice i trice u koš, alka u tačkama, potezanje užeta i pivijada. U trenutku kada se došlo do najatraktivnije discipline – potezanje užeta, veliki vjetar i kiša na 15 minuta prekinuli su natjecanje, da bi se onda nastavilo s tom disciplinom gdje su kod žena tradicionalno najjače bile Bogićevljanke, a kod muških isto tradicionalno Salinovčani. Za prva tri mjesta po pojedinačnim disciplinama natjecatelji su dobili medalje, a ukupno najbolje tri ekipe dobile su pehare s medaljama.

 

 

Konačni poredak izgleda ovako:

 

1. UŠR STAŽNJEVEC

2. DŠR MIRKO RELAC – POLJANA BIŠKUPEČKA

3. DSR SPORT ZA SVE  GOORNJI BOGIĆEVCI

4. SV. IVO – JAJCE

5. DSR SALINOVEC

6. BICIKLISTIČKI KLUB SV. FRANJO – OKUČANI

7. HRVATSKA UDRUGA BANJA LUKA – OKUČANI

8. BAČKO GRADIŠTE

9. DSR NOVA GRADIŠKA

10. KUD SV. IVAN KRSTITELJ GORICE

 

Bez obzira na vremenske neprilike domaćini su bili zadovoljni 6. festivalom seoskih igara, a pogotovo odazivom sportskih rekreativaca koji su se doslovno borili do zadnjih atoma snage.

Sportska rekracija na neki način je bila i posrednik za sklapanja velikih prijateljstava. Tako Bogićevljani svake godine ugoste svoje velike prijatelje iz Salinovca, Stažnjevca i Poljane Biškupečke, a za uzvrat sudjeluju i na njihovim seoskim igrama gdje postižu odlične rezultate.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakKrivotvoritelj još uvijek ravnatelj škole
Sljedeći članakSkrivio prometnu nesreću u Cerniku, pa pobjegao s mjesta nesreće