U sklopu projekta uređenja centra grada rade se završni radovi na gimnazijskom trgu, a u sklopu druge faze istog projekta započeli su radovi na rekonstrukciji Ulice Alojzija Stepinca u dužini od 100 metara prema jugu.

Radovi na navedenoj ulici uslijedili su prije početka realizacije kružnog toka koji će se nalaziti na raskrižju kod crkve, dakle kod spoja Ulice A. Stepinca, Šetnice, Ulice Zrinski i Trga Kralja Tomislava. O aktualnim radovima i nekim budućim projektima razgovarali smo s gradonačelnikom Vinkom Grgićem.

– Danas ili sutra će se završiti radovi prve faze koji su obuhvaćali upravo šetnicu i postavljanje spomenika Ivana Pavla II. Odnosno već su počeli iskopi u Ulici Alojzija Stepinca.

U ovom trenutku se kreće sa realizacijom prometnog kružnog toka. Zato smo zatvorili ulicu.

Nije samo stvar kružnog toka već ćemo i sanirati i obnoviti 100m Ulice Alojzija Stepinca prema jugu. Sada kreću radovi kružnog toka.

Molim naše sugrađane za razumijevanje.

Tražimo i agilno reagiramo i utječemo na izvođača da se to, s obzirom da je dosta osjetljivo, i da je dosta prometno angažiran taj dio. Tako da ćemo tražiti od njih da se to što prije završi. Nadam se da nećemo doči do problema instalacija. Da su ovaj put instalacije dobro snimljene za razliku od Trenkove odakle sam se upravo vratio. I hvala Bogu danas se stavlja prvi sloj asfalta. Sutra bi trebao ići završni sloj asfalta i nakon toga će se prilagoditi ulazi u privatne kuće i konačno ćemo završiti tu priču sa Trenkovom. Nakon toga ćemo krenuti sa pješačkim stazama. Moramo vidjeti gdje smo financijski, te koliko još možemo. Znate da smo ove godine osigurali 1 milion kuna, a natječaj je prošao na oko 700 tisuća tako da će nam ostati još sredstava za pješačke staze i što ćemo sigurno završiti.

Tako i ovo. Nadam se da je projektna dokumentacija korektno napravljena s obzirom na postojeće i da nećemo imati kostura iz ormara i da nećemo doći do određenih problema i da je sve u redu, a onda neće biti problema da to onda vrlo brzo i završimo.

Kružni tok je najtočnije i najkvalitetnije prometno riješenje. Vi znate da je to problem tog dijela grada. Upravo na raskrižju kod crkve gdje su se događali najveći problemi i s tim ćemo riješiti.

Već sam se najavio u Hrvatske ceste zašto se stoji sa natječajem za kružni tok kod Kauflanda. Sredstva su osigurana, građevinske dozvole su napravljene i riješene, potvrđene i oni se trebaju čim prije raspisati natječaj za kružni tok. Nakon toga, nadam se da će to krenuti u 6., odnosno u 7. mjesecu, a semafore smo dogovorili sa ŽUC-om da će prebaciti ili kod Tanga ili kod Fine na raskrižja. To su velika dva problema. To su dva velika prometna problema. – rječi su gradonačelnika Vinka Grgića.

Komentari
Prethodni članak“Ćuptetijada” – cernička tradicija pretočena u manifestaciju !
Sljedeći članakU Domu kulture održana audicija povodom snimanja reklame za Karlovačko pivo