Staro Petrovo Selo nekada je davno bilo poznato po dobrom siru i kvalitetnoj mljekari.Po činjenici kako ima više Starih Petrovih Sela, ali je samo jedno naše.I po nadaleko prepoznatoj “Tamburici”.A, takve nema niti jedno drugo Staro Petrovo Selo, osim ovog našeg, brodsko posavskog.

Kako smo još uvijek u božićnom ciklusu vremena, ali i na kraju kalendara kada treba pokazati sve ono dobro čime je godina obilovala, Božićni je koncert najbolja i najugodnija prilika i za jedno i za drugo .Još kada, itekako, imate što pokazati, a uz to, želite i mještanima koji vas godinama prate i podržavaju i zahvaliti, trenutak je idealan.

 

Pod nazivom “Bože hvala ti ” staropetrovoselska “Tamburica ” za posljednju nedjelju godine gospodnje 2012. ( 30.prosinca ) u prostoru Hrvatskog pučkog doma priprema tradicionalni koncert pod pokroviteljstvom općine. I neće biti sami. Kao i ranijih godina, bit će to susret prijatelja po pjesmi i folklornim koracima . Domaćinima će se na koncertu pridružiti  članovi vokalne skupine Lira, dječji zbor Osnovne škole “Ivana Gorana Kovačića”, te crkveni zbor Župe Svetog Antuna, ali i članovi Kulutrno umjetničkog društva Drežnik, iznimno zaposleni i zatrpani božićnim “gažama”.

 

Uz dobre zvuke  poznatih tradicionalnih  hrvatskih božićnih napjeva, članovi “Tamburice ” u prvom će se dijelu koncerta publici predstaviti božićnim repertoarom pjesama, a potom ih glazbeno podsjetiti i provesti na sve ono što su, kroz godine rada, ljubavi i entuzijazma naučili.

 

O provjerenom receptu za ugodnu večer, članovi Kulturno umjetničkog društva “Tamburica” znaju sve. Vaše je samo da im se pridružite 30.prosinca od 18 sati. Čekaju vas u Starom Petrovom Selu.

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članakTrenutak sjećanja
Sljedeći članakU to vrijeme godišta…